Keskustelu:AMOS-kranaatinheitinjärjestelmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistettu: "Liikuteltavat raskaat kranaatinheittimet korvaavat 120 mm:n kenttätykistöä ja mahdollistavat kenttätykistön kehittymisen 155 mm:n tykkejä käyttäväksi ja jopa 40 kilometrin ampumamatkan mahdollistavaksi."

Ilmeisesti kirjoittaja sekoittanut asioita: AMOS korvaa vain osan valmiusprikaatien raskaasta kh-joukoista ei tykistöstä, joka on jo valmiiksi valmiusprikaateissa 155 mm. Myöskään sillä ei ole mitään tekemistä tykistön "kehittymiseen" tai 40 km ampumamatkan mahdollistajana. :)

--PV 15. huhtikuuta 2005 kello 21:43:19 (UTC)

Ei kyllä kirjoittaja tietää mitä on kirjoittanut. Se ei korvaa kokonaan tykistöä, mutta vähentää raskaiden kranaatinheittimien määrää.

Lisäksi AMOS on aivan turhan pieni, jotta sitä käytettäisiin laivoissa. Ei se ole laivoissa eikä sitä niihin tule.

AMOS ei ole vielä Amerikan käytössä, koska se ei ole "amerikkalainen", jonka takia lisenssi Amerikkalaiselle. Mutta mitään virallista ei ole vielä.

Höpö, höpö... kyllähän se luonnollisesti vähentää khr-putkien määrää, muttei tulivoimaa. AMOS-järjestelmällä ei ole mitään tekemistä 155 mm tykistön kehittymiseen... kyllä se kehittyy tai ei kehity ihan muista syistä. Siihen sillä voi osittain olla vaikutusta että Suomi on myymässä kaikki 122 mm tykistönsä pois... Toisekseen AMOS on jo asennettu veneeseen (ei missään ole puhettä laivoista ollut, mutta ei sekään poissuljettu ole). Ja viimeiseksi: eihän artikkelissa kukaan väitäkkään että se olisi Amerikassa käytössä (on kyllä aika laaja manner, tarkempikin ilmaisu voisi olla paikallaan... ;), vaan että lisenssi on saatu myytyä "Amerikkaan"...--PV 7. heinäkuuta 2006 kello 08.12 (UTC)
"Järjestelmän etuna on sen asennettavuus eri alustoille (eri tst-ajoneuvot, laivat, veneet), suuri tulivoima", miksi tuossa sitten puhataan niistä laivoista? Veneissä se on ymmärrettävää muttei laivoissa, joista löytyy 480mm tykistöä. Matti T
480 mm tykillä ja 120 mm krh kun on aivan eri käyttötarkoitus... Ensinnäkin tykit poistunevat tai ainakin vähenevät sotalaivoista ja pääaseeksi tulee (on jo käytännössä kaikkialla) erilaiset ohjukset. Tällöin alukset tarvitsevat kuitenkin ns. omasuojan eli suhteellisen lyhyen kantaman joustavan suojan erilaisia ja -asteisia uhkia vastaan. Tähän käytetään sitten erilaisia konekivääreitä, konetykkejä, soihtu- ja savuheittimiä ja jopa rynnäkkökivääreitä... siksi ei ole lainkaan poissuljettu, että monipuolista a-tarviketta käyttävä AMOS ei voisi olla osa isonkin sotalaivan aseistusta. --PV 7. heinäkuuta 2006 kello 09.06 (UTC)
Nimenomaan, lisäksi on otettava huomioon sekin, että laivat eivät kaikki ole valtavia taistelulaivoja, pienemmissä laivoissa AMOSille voi kuvitella vaikka kuinka erilaisia käyttötarkoituksia ja nimenomaan lähipuolustusaseena. --Ningyou 28. elokuuta 2007 kello 11.44 (UTC)