Keskustelu:AAW Racing Team

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirjoituksessa on Kinnusen Anderstorp-kisan selostuksessa kirjoittaja ymmärtänyt väärin käsitteen "crosswiring the spark plugs" joka esiintyy yhdessä lähdeviittauksessa. Lause oli Kinnusen omaa rallienglantia. Sillä ei ollut mitään tekemistä tulppien johdotuksen kanssa - moottori ei edes käynnistyisi jos johdot ovat väärin tai "ristissä".

Oikeasti Kinnusen Surteesin moottorissa oli alumiinikannessa mennyt yksi tulppa väärille kierteille (cross-thread) ja kierre viottui. Talli sai naapuripilttuun Ferrarin mekaanikolta lainaksi Helicoil-irtokierresarjan. Siinä porataan vanha kierre auki ja ruuvataan irtokierre ('cross-wire') tilalle. Mekaanikko ei kuitenkaan hallinnut ensi kertaa näkemäänsä värkkiä, eikä Helicoil pysynyt kunnolla paikoillaan, Jo etukäteen tiedettiin että tulppa tulisi pettämään. Näin kävi kierroksella 8.

Mistään etukäteen suunnitellusta kierrosmäärästä ei ollut kysymys. Talli oli kyllä ajatellut tankkaavansa vajaaksi ja ajavansa pari kovaa "Press run'ia" alussa niin kauan kuin kone kestää. Tämä olisi kuitenkin haitannut edellä ajavaa 'oikean' Surtees-tallin kuskia Carlos Pacea ja suunnitelmasta luovuttiin.

Jutussa on paljon viitteitä. Osa ei liity tulppaan mitenkään. Silti se pitäisi deletoida ja korjata. Ainakin tieto pitäisi merkitä 'virheelliseksi' mutten tunne käytäntöä.93.106.158.197 9. tammikuuta 2019 kello 20.26 (EET)[vastaa]

Tallin muu toiminta[muokkaa wikitekstiä]

AAW Racing toimi ennen Kinnusen nimen lainausta Wihurilta Formula 1 tarkoitukseen monta vuotta eri autourheilun luokissa. Varmaan tunnetuin aikakausi tuon F1 vierailun ohessa oli aika, jolloin AAW Racing ajatti Porscheja prototyyppien MM sarjassa ja sen jälkeen Interseriesissä - jossa Kinnunen oli myös kuljettajana. Kuljettajina tallissa oli monet 70 luvun taitteen suomalaiset kilpa-ajajat. Mobilisti lehdestä (en muista numeroita) on julkaistu kolmiosainen lehtijuttu tallin historiasta, joka oli aikoinaan juttusarjan kirjoittajan mukaan tarkoitus tehdä kirjaksi - toistaiseksi tuo on jäänyt, ja tuo historia elää vain muistitietona. Facebookissa on tälle ajalle julkaistu oma sivusto: https://www.facebook.com/AAW-Racing-Team-Tribute-1032077040283524/