Kerro minulle jotain hyvää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kerro minulle jotain hyvää
Me Before You
'Me Before You'.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Jojo Moyes
Kieli englanti
Julkaistu 2012
Suomennos
Suomentaja Heli Naski
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 2015
Sivumäärä 476
ISBN ISBN 978-951-209-836-1
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kerro minulle jotain hyvää (engl. Me Before You) on englantilaisen kirjailijan Jojo Moyesin kirjoittama romaani vuodelta 2012. Suomeksi romaani julkaistiin vuonna 2015. Romaaniin perustuva elokuva Kerro minulle jotain hyvää tuli elokuvateattereihin kesällä 2016. Sen pääosissa näyttelivät muun muassa Emilia Clarke ja Sam Claflin. Kirjalle julkaistiin jatko-osa Jos olisit tässä (engl. After You) vuonna 2015. Sen suomennos julkaistiin 2016.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä turvallista ja tuttua. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta ja vailla aiempaa kokemusta onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä. 

Willin elämä on onnettomuuden jälkeen ollut harmaata – tai pikemminkin mustaa. Ennen hän eli kuin viimeistä päivää, ja nyt hän istuu katkeroituneena pyörätuolissa. Loulla ja Willillä ei ensin näytä olevan mitään yhteistä: Will haluaisi elää elämäänsä tyystin eri tavalla mutta ei voi, Lou taas voisi puolestaan tehdä mitä vain mutta ei uskalla levittää siipiään. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Lou ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palauttaa värit ja ilon Willin maailmaan. Kun he vihdoin todella näkevät toisensa ja ymmärtävät mitä eläminen oikeastaan on, on aika tehdä suuria valintoja.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kerro minulle jotain hyvää www.gummerus.fi. Viitattu 29.8.2016.