Keroro gunsō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keroro Gunsō
ケロロ軍曹
(Keroro gunsō)
Genre komedia, science fiction, draama
Manga: Keroro Gunsō
Tekijä Mine Yoshizaki
Julkaisija Kadokawa Shoten
Sarjajulkaisulehti
Ensimmäinen painatus 29.11.1999- – Jatkuu edelleen
Kirjojen lukumäärä 32
TV-anime: Keroro Gunsō
Ohjaaja Jun'ichi Satō
Studio Sunrise
Lähetyskanavat Animax, TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros
Jaksojen määrä 300

Keroro gunsō (jap. ケロロ軍曹) on Mine Yoshizakin luoma manga, johon perustuen on tehty TV-animesarja, jonka on ohjannut Jun'ichi Satō. Sekä animessa että mangassa seurataan sammakkomaisten avaruusolentojen yrityksiä valloittaa Maa. Kersantti Keroro, sarjan nimikkohahmo, on ryhmän johtaja, mutta joutuu kolmehenkisen perheen armoille. Keroro pakotetaan tekemään hyödyttömiä kotitöitä perheelle armeijan hylättyä hänen ryhmänsä Maapallolle.

Sarjassa käytetään sanaleikkejä (homofooneja), fyysistä huumoria, tilannehuumoria ja lukemattomia viittauksia popkulttuuriin. Eri animeita, pelejä, mangoja ja muita popkulttuurin osa-alueita parodioidaan miltei jatkuvasti sarjassa, minkä vuoksi nuorempien katsojien on vaikeampi tajuta "sisäpiirin vitsejä". Vaikka animessa on sama tarina, ovat viittaukset täysin erilaisia. Eritoten viittauksia liittyen Neon Genesis Evangelioniin ja muihin animaatioihin, joihin Bandai ei omista oikeuksia, käytetään vain harvoin. Sen sijaan käytetään suoria viittauksia Gundamiin, johon Bandailla on oikeudet. Japanissa sen on julkaissut Kadokawa shoten, lehdessä Shōnen ace, ja englanniksi sitä julkaisee Tokyopop. Animen on tuottanut Sunrise, ja tällä hetkellä sitä on tehty 146 jaksoa. Kesällä 2006 julkaistiin Satōn ohjaama Keroro gunsō -elokuva, ja toisen elokuvan on ilmoitettu tulevan maaliskuussa 2007.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroro Gunsõ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroro Gunsõ (jap. ケロロ軍曹) Planeetta Keronin Armeijan Keroro Platoonin Kersantti. Hänen itse esittelynsä on Gama Seiun Dai Gojuuhachiban Wakusei- Uchuu Shinkougun Tokushu Senkou Kousaku Butai Taichou- Keroro Gunsou (jap. ガマ星雲第58番惑星 宇宙侵攻軍特殊先行工作部隊隊長 ケロロ軍曹). Hänen partnerinsa on Hinata Fuyuki. Keroron nimi tulee japanilaisesta sammakon ääntelystä: KeroKero (jap. ケロケロ)

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroron "ihon" väri on vihreä ja hänellä on Keltainen kypärähattu päässään jonka keskellä on punainen tähti (sekä iso keltainen tähti vatsassa). Garurun sanojen mukaan tähti on Keron Armeijan Upseerin symboli. Tähdellä itsestään on voima antaa arvokkuutta kantajalleen. Kuitenkin, Keroro on "viallinen" hahmo eikä tähden voima tehoa häneen. Aina kun keroro on yhteydessä räjähdykseen hänelle ilmaantuu automaattisesti musta afro. (Keroro animen ensimmäinen lopputunnari).

Harrastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroron harrastuksiin kuuluu animen katsomisen ja mangan lukemisen sekä internetissä olemisen lisäksi Gunpla (Gundam robotti) -figuurien kerääminen. Hänellä on lukematon määrä erilaisia Gunpla-figuureja huoneessaan.

Voimat ja heikkoudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroro siivoaa lähes päivittäin Hinatan kotitaloudessa, joten hänen vahvuuksiinsa kuuluu siivoaminen. Vaikka Kerorolla ei ole esittää omia taisteluvoimia, hän on silti syyllinen Giroron kasvoissa olevaan arpeen. Kun Keroro joutuu kosketuksiin kostean ilman kanssa, hänen "Musta" puoli tulee esiin. Silloin hän on kyllä vakavasti otettava Kapteeni. Ainoa joka voi auttaa Keroroa normalisoitumaan on joko Fuyukin raivo tai Avaruusolio Nyororo, joka kuivaa Keroron. Keroro saa myös paljon voimia syömällä Carambolaa (Starfruit), jossa Kururun mukaan on paljon Planeetta Keronin lääkeominaisuuksia.

Keroron suurin pelko on hänen isänsä, mikä on tullut lapsuudesta. Fuyukin mainitessa sanan "ystävä" Keroron valtaa syvä tunneaalto ja syyllisyyden tunne (jos hän on siis yrittänyt valloittaa maailman). Keroron suurin heikkous on kuitenkin Gundam-sarjan figuurit Gunplat.