Kermit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kermit the Frogin tähti Hollywood Walk of Famella

Kermit the Frog eli Kermit-sammakko on Muppet, jonka ensiesiintyminen oli vuonna 1955. Sen äänenä oli Jim Henson aina kuolemaansa 1990 asti, ja se olikin Hensonin hahmoista kuuluisin. Hensonin kuoleman jälkeen hahmon äänenä oli vuoteen 2016 asti Steve Whitmire. Nyt Kermitin esittäjänä on Matt Vogel. Kermit-hahmo on yksi tunnetuimpia The Muppet Show’n hahmoista ja esiintynyt runsaasti niin televisiossa kuin Muppet-elokuvissakin. Kermit on yksi harvoista fiktiivisistä hahmoista, joka on saanut oman tähden Hollywood Walk of Famelle. Kermitin suomenkielisinä ääninä ovat olleet Antti Pääkkönen (Seesamtie) ja Markus Niemi (2020-).

Kermit alun perin oli valmistettu Jim Hensonin äidin hylkäämästä vaaleanvihreästä takista, joka sai silmät pingispallon puolikkaista. Leski Jane Henson luovutti kymmenen nukkea Washingtonissa sijaitsevalle Smithsonian-instituutin museolle, mukana meni myös Kermit. Kirkkaamman vihreä Kermit ilmestyi vuonna 1969 Sesame Street -ohjelmassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Äidin takista ommeltu alkuperäinen Kermit pääsi museoon hs.fi. 26.8.2010. Helsinki: Helsingin Sanomat. Viitattu 26.8.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]