Kendl Core

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kendl Core on nettisarjakuva, jonka on piirtänyt Xavier Rutario ja käsikirjoittanut Enigma S. Riddle. Se parodioi kahta suosittua käyttöjärjestelmää, Linuxia ja Windowsia. Sarjakuva on muodostettu ottamalla pelistä screen-shotteja, joissa hahmot poseeraavat Garryn pelimuodossa. Sarjakuva julkaistaan blogissa, sarjakuvaa seuraa kiihkoilu ja selitys, jonka on tehnyt joko Riddle tai Rutario, muiden uutisten lisäksi. Kendl Core sai nimense Linux kernelistä eli Linuxin ytimestä.

Sarjakuvan tapahtumat sitoutuvat löyhästi oikeisiin tapahtumiin Riddlen ja Rutarion elämissä. Epätodellisia tapahtumia sattuu myös. Sarjakuvan kaksi päähahmoa edustavat Riddlen ja Rutarion alter egoja. Sarjakuvan ominaisuutena kummallakaan päähahmoista ei ole nimeä, Riddle esittelee kaksi kämppäkaveria nimillä "kalju kaveri" ja "komea". "Kalju" on Linuxin käyttäjä ja Applen kannattaja. Hän käyttäytyy katkerasti ja kyynisesti, yrittäen aina löytää virheitä Microsoftin julkaisuista. "komea" on kova Windowsin käyttäjä ja mahdollinen pelaaja. Hän halveksii Applea ja Linux-tuotteita. Hän on aina iloinen ja rento, vaikka voikin suuttua helposti hänen kämppiksensä tekemisiin, kuten "kaljun" asentaessa Linuxin hänen PlayStation 2:lleen tai kun he menettivät heidän talonsa asuntolainaan jolla hän osti iPodin.

Tarinakaaret julkaistaan usein, jotta voitaisiin kehittää hahmoja ja heidän historiaansa. Perusvitsit ja sketsit juontavat juurensa suositusta konfliktista Linuxin ja Windowsin välillä. Toinen henkilöistä nähdään usein loukkaavan toisen käyttöjärjestelmää blogista löytyvän todisteaineiston pohjalta. Puuttumatta tyypillisiin käyttöjärjestelmien puutteisiin kummatkin luojat löytävät uusia ja monimutkaisia vikoja ja ratkaisuja. perushuumori on kyynistä ja ivallista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]