Kemin lumilinna

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kemin lumilinna on talvisin vuodesta 1996 alkaen rakennettu matkailukohde. Nykyinen sijaintipaikka on Kemin sisäsatamassa, Perämeren rannalla.

Ensimmäinen lumilinna 1 100 metriä pitkine muureineen pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan maailman suurimpana lumilinnana[1]. Kolmena ensimmäisenä vuonna lumilinnan kävijämäärä oli noin 300 000 henkilöä[1]. Lumilinnan rakentaminen ja ylläpito maksoi yli kuusi miljoonaa markkaa.lähde?

LumiLinnaan rakennetaan vuosittain kappeli, ravintola ja hotelli. Ravintola on kokonaan lumesta rakennettu ravintola, jossa tarjoillaan kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuksia jääpöytien äärellä sekä ryhmille että yksittäisille asiakkaille. Lumihotellista on yhteensä 48 vuodepaikkaa. Ilman lämpötila on keskimäärin –5 °C ja yöpyjää pitää lämpimänä muhkea makuupussi. Muut linnan osat vaihtelevat vuosittain. Ekumeenisessa Lumikappelissa on pidetty lukuisten parien häitä, joista kaukaisimmat ovat tulleet Japanista ja Hongkongista.

Linna työllistää vuosittain rakentamisaikaan jopa useita kymmeniä henkilöitä, ja kauden aikana noin 25 hlöä. Linnan rakennuttaa ja sen toiminnasta kokonaisuudessaan vastaa Kemin Matkailu Oy. Lumilinnan emäntänä toimi vuosina 2005−2012 Marika Tomminen.[2]

LumiLinnan teemat vuosittain:


Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kemin Matkailu Oy: History of the Snowcastle (pdf) 19.4.2010. The Winter Cities Institute. Viitattu 6.6.2013. (englanniksi)
  2. Tomminen jättää Lumilinnan Yle Perämeri. Viitattu 21.9.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.