Keisarilla ei ole vaatteita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keisarilla ei ole vaatteita!
The Emperor Wears No Clothes
Alkuperäisteos
Kirjailija Jack Herer
Kieli Englanti
Genre sosiaalihistoria
Kustantaja Ah Ha Publishing, Quick American
Julkaistu 1985
Sivumäärä 330
ISBN 0-9524560-0-1
Suomennos
Suomentaja Suomennettu talkoovoimin
Kustantaja Books on Demand
Julkaistu 2015
Sivumäärä 212
ISBN 978-952-318-560-9
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Keisarilla ei ole vaatteita! (engl. The Emperor Wears No Clothes) on kannabisaktivisti Jack Hererin kirjoittama kuuluisa kannabiksen dekriminalisointiin pyrkivä teos. Kirjaa on luonnehdittu "hamppuraamatuksi".[1] Kirja käsittelee hampun historiaa, sekä siihen liittyviä poliittisia mielipiteitä ja salaliittoja.

Vuonna 2007 kirjasta on ilmestynyt 11. uudistettu laitos, 16. painos. Kirja on suomen lisäksi käännetty ainakin saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi, unkariksi, tšekiksi, japaniksi ja koreaksi ja sitä on myyty käännökset mukaan lukien yli 800 000 kappaletta. [2] Kirjasta julkaistiin internetissä Jack Hererin luvalla, talkoovoimin tehty suomenkielinen käännös vuonna 2008.[2] Käännös tehtiin sivustolla http://www.jackherer.com/ vuonna 2007 olleen 10. laitoksen ja vuoden 2008 alusta sivuille päivitetyn 11. laitoksen teksteistä. Suomennos julkaistiin painettuna kirjana vuonna 2015.[3]

Kirja sisältää väitteen:

»Jos kaikki fossiiliset polttoaineet johdannaisineen, kuten myös puun käyttö paperin valmistukseen ja rakentamiseen kiellettäisiin planeetan säästämiseksi, kasvihuoneilmiön suunnan kääntämiseksi ja metsien häviämisen lopettamiseksi, silloin vain yksi vuosittain uudistuva luonnonvara kykenisi tyydyttämään valtaosan maailman paperi- ja tekstiilitarpeista; vastaamaan kaikesta maailman liikenteen, teollisuuden ja kotien energiatarpeista sekä samanaikaisesti vähentämään saastumista, kunnostaen maaperää ja puhdistaen ilmakehää… Ja tuo aine on – se sama, joka on tehnyt kaiken sen ennenkin – kannabis, hamppu… marihuana!»

[4]

Kirjan nimi viittaa Hans Christian Andersenin satuun Keisarin uudet vaatteet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]