Keimola Golf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keimola Golf on golfkenttä Vantaalla Keimolan kaupunginosassa. Kenttä sijaitsee Helsingin pohjoispuolella noin 20 km:n päässä sen keskustasta. Alueella on kaksi 18 reiän kenttää: Saras ja Kirkka.[1][2]

Kumpikaan kentistä ei ole helppo, mutta Sarasta pidetään hieman vaativampana, sillä lähes jokaisen väylän ympärillä vaanii metsä. Oman vaikeutensa tuottavat myös useat pitkät par4-väylät. Kirkka on hieman lyhyempi ja sen ulosmenossa on lyönneille enemmän tilaakin, mutta sisääntulossa koivikot vaikeuttavat peliä.

Kenttä on osakekenttä ja kenttäyhtiö on Keimola Golf Club Oy. Kentällä toimiva Suomen Golfliiton jäsenseura on Keimola Golf Vantaa ry (KGV).

Kenttä suunniteltiin ensin 27-reikäiseksi kolmen 9 reiän lenkiksi. Kaksi ensimmäistä 9 reiän lenkkiä A ja B valmistuivat vuonna 1990 ja seuraavana vuonna 1991 avattiin C. Näiden alkuperäisten 27 reiän suunnittelijana toimi arkkitehti Pekka Wesamaa.

Vuonna 2004 kenttää laajennettiin vielä yhdeksällä uudella reiällä. Nämä uudet väylät suunnitteli kenttäarkkitehti Kosti Kuronen. Uudet reiät liitettiin vanhaan C-lenkkiin ja tämä kokonaisuus nimettiin Sarakseksi uusien reikien mailla sijainneen tilan mukaan. Samassa yhteydessä vanhat A ja B-lenkit nimettiin Kirkaksi alueella toimineen kartanon mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keimola Golf golfpiste.com. Viitattu 3.7.2016.
  2. kartta.vantaa.fi (Haku sanoilla "Keimola golf" antaa kaksi 18-reikäistä kenttää. Valinnat: Aluejaot: Suuralueet, Kaupunginosat ja Postinumeroalueet) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 3.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]