Kaypro

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kaypro 10

Kaypro oli 1980-luvulla tunnettu henkilökohtaisten tietokoneiden valmistaja. Sen oli tunnettu kestävistä, kannettavista CP/M-käyttöjärjestelmän tietokoneista, joiden mukana tuli useita hyötyohjelmia. Kaypro menetti 1980-luvun loppupuolella asemansa tietokonevalmistajana IBM PC -klooneille.

Kaypro II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaypro II tuli markkinoille syksyllä 1982.[1] Kaypro II oli Kaypron ensimmäinen tietokone. Nimitystä Kaypro II käytettiin, koska markkinajohtaja Apple II koettiin kilpailijaksi. Koneessa oli kestävä alumiinikotelo, ja se painoi 13 kilogrammaa. Se toimi 2,5 MHz Z80 -suorittimella, ja siinä oli yksi sarjaportti, kaksi kaksinkertaisen tiheyden 5 1/4 tuuman levykeasemaa ja 64 kilotavua keskusmuistia. Käyttöjärjestelmänä oli CP/M. Koneen mukana tuli valikoituja ohjelmia Perfect Softwarelta. Kaypro II:n hinta oli noin 1 795 dollaria.

Kaypro 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesällä 1983 markkinoille tuli Kaypro 10. Siinä oli 4,0 MHz Z80 -suoritin, 10 MB -kiintolevy, kaksi sarjaporttia sekä portti valokynälle, reaaliaikakello ja dBase II.

Kaypro 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaypro 2:ssa oli keskusmuistia 64 kilotavua. Näyttö oli 9-tuumainen, vihreäruutuinen näyttö. Levyasemina oli 5,25" SS/DD Tandon-merkkiset levyasemat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.