Kay Bailey Hutchison

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kay Bailey Hutchison

Kathryn Ann ”Kay” Bailey Hutchison (s. 22. heinäkuuta 1943) on yhdysvaltalainen republikaanipoliitikko. Hän sai 14. kesäkuuta 1993 paikan Yhdysvaltain senaatissa Texasin edustajana.

Hutchison syntyi Galvestonissa ja kasvoi La Marquessa, Texasissa. Hän valmistui Texasin yliopistosta Austinissa ja Texasin yliopiston School of Law’sta. Hän tuli vuonna 1972 valituksi Texasin edustajainhuoneeseen ja oli 1982 epäonnistuneesti ehdolla Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen. Hän jätti politiikan hetkeksi sivuun ja menestyi liikealalla.

Hutchison valittiin ensimmäiselle täydelle kaudelleen senaattiin vuonna 1994. Hän tuli valituksi uudelleen 2000 ja 2006; jo vuonna 2004 huhuttiin Hutchisonin aikeista asettua ehdolle Texasin kuvernööriksi, mutta 17. kesäkuuta 2005 hän ilmoitti hakevansa sen sijaan uutta kautta senaatissa.

Hutchison on ollut vuodesta 1978 lähtien naimisissa entisen osavaltion edustajainhuoneen jäsenen Ray Hutchisonin kanssa. Pari otti vuonna 2001 kaksi adoptiolasta, ja Hutchisonilla on lisäksi kaksi aikuista tytärtä edellisestä avioliitosta. Hutchisonien pääasunto sijaitsee Dallasissa.

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.