Kaustisen kamarimusiikkiviikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaustisen kamarimusiikkiviikko (engl. Kaustinen Chamber Music Week) on tammi–helmikuun vaihteessa Kaustisella järjestettävä kamarimusiikkitapahtuma, jonka järjestäjänä on Kaustisen Kamarimusiikkiyhdistys ry. Ensimmäisen kerran kamarimusiikkiviikko järjestettiin vuonna 1978. Kamarimusiikkiviikon perusti säveltäjä Pehr Henrik Nordgren, joka toimi pitkään myös viikon taiteellisena johtajana. Vuonna 2020 viikon taiteellisena johtajana aloitti Sibelius-Akatemian viulumusiikin professori, viulutaiteilija Kaija Saarikettu. Hänen jälkeensä taiteellisena johtajana aloitti vuonna 2023 Tiila Kangas.

Kaustisen kamarimusiikkiviikko järjestetään vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa. Tapahtuman musiikillinen kirjo ulottuu varhaisbarokista rakastetuimpiin klassikoihin ja uusimpaan musiikkiin, jota on viikolla kantaesitetty jo yli 70 teoksen verran.

Taiteellisina johtajina ovat aikaisemmin toimineet myös säveltäjä Veli-Matti Puumala, oboisti Anni Haapaniemi, viulisti Kreeta-Maria Kentala, viulisti Jari Valo sekä dramaturgi ja ohjaaja Vesa Tapio Valo. Viikon tunnuslause on "Talvi soi tarinoita".

Pääosa konserteista on Kansantaiteenkeskuksessa kallion sisään louhitussa Kaustinen-salissa sekä Pelimannitalossa ja Kaustisen kirkossa. Musiikki kiertää -ilmaiskonsertit toteutetaan yhdessä paikallisten ammattimuusikoiden sekä Kaustisen musiikkilukion kanssa. Tapahtuma on viime vuosina levittäytynyt myös alueen lähikuntiin erilliskonserttien ja kurssitoiminnan myötä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.