Kauppakeskus Tuulonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauppakeskus Tuulonen
Kauppakeskus valtatieltä, vanha osa vasemmalla, uusi oikealla.
Kauppakeskus valtatieltä, vanha osa vasemmalla, uusi oikealla.
Sijainti Tuulos, Hämeenlinna, Suomi
Koordinaatit 61°6′21.66″N, 24°51′52.01″E
Omistaja Cibus Retail Oylähde?
Liikkeiden määrä 60
Kerrospinta-ala 21 000 m²
Pysäköintipaikkoja yli 1 000
Kotisivu

Kauppakeskus Tuulonen on kauppakeskus Hämeenlinnassa entisen Tuuloksen kunnan alueella, valtateiden 10 ja 12 risteyksessä. Hämeenlinnasta on Tuuloseen 26 kilometriä, Lahdesta 47 kilometriä ja Tampereelta 79 kilometriä.

Kauppakeskus Tuulosen suunnittelussa on käytetty perinteisiä materiaaleja modernilla tavalla.[1] Tuulosta on luonnehdittu ”kauppakyläksi”.[2].

Kauppakeskus Tuulonen koostuu kahdesta osasta. Niin sanottu vanha osa (noin 6000 neliömetriä) on perustettu vuonna 2004, ja sen omistaa kiinteistöosakeyhtiö KOY Tuuloksen kauppakeskus. Uusi laajennusosa (15 000 neliömetriä) valmistui vuonna 2008.

Kauppakeskuksen kävijämäärä oli vuonna 2010 1,2 miljoonaa ja vuonna 2011 2 miljoonaa. Nykyisinmilloin? kävijöitä arvioidaan olevan noin 2 miljoonaa.lähde? Kauppakeskus Tuulosen arvioitu vuosittainen myynti on noin 50-60 miljoonaa euroa.lähde? Hämeenlinnan talousalueella on noin 67 500 asukasta, joten se on tärkeä kohderyhmä Kauppakeskus Tuuloselle. Viikkotasolla Kauppakeskus Tuulosessa käy asiakkaita Hämeenlinnan–Hattulan alueelta 2 % ja kuukausitasolla 8 %.

Liikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppakeskuksessa on tällä hetkellämilloin? 60 liikettä, Nesteen liikenneasemat, kuusi ravintolaa, hotelli, jossa on noin 40 vuodepaikkaa, Abc-Ketjun autopesula ja kylmäasema, lasten leikkipaikkoja, apteekki, pankkeja, posti sekä kauneus-/hyvinvointikeskus. Lisäksi siellä on kaupungin, metsänhoitoyhdistyksen sekä poliisin tiloja. Maksuttomia pysäköintitiloja löytyy yhteensä noin tuhat. Lisäksi alueella on Caravan-pysäköintialue. Nesteen lisäksi ankkuri-/avainyrityksiä ovat Tokmanni, S-Market ja Voglia. Liikkeet kuuluvat Kauppakeskus Tuulosen kauppiasyhdistys Ry:hyn. Ennen Tuulosessa oli suomalainen Punnitse & Säästä (pähkinöitä ja kuivahedelmiä myyvä kauppa), Scanburger, vaateliike Seppälä, eläintarvikeliike Musti ja Mirri, Säästöpankin konttori (konttorissa oli myös Sp-Koti palvelut), Herkkumaan tehtaanmyymälä S-marketin yhteydessä sekä Laatuoutlet. Laatuoutlet lopetti kokonaan jostain tuntemattomasta syystä. Laatuoutlet sijaitsi myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Ensimmäinen kerros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ateljee Antti Into Virtanen, Eräkolmio metsästystarvikeliike, Etelä-Hämeen Osuuspankki, Hesburger Tuulos, Kotipizza Tuulos, Hiushuone Freesia, Hämeen Energiapalvelu, Muoti Tuulonen, Butik P, Kahvila Laurell, Kokous- ja saunatila, Kotipizza, Kukkakimara, Pop Up Tuulonen, Löytötavarapiste, Lammin Sahti, Putkimaja Oy, leikkipaikka, LähiTapiola, Neste Tuulos, Onur Pizzeria-kebab, Pohjola-vakuutus, Rakennusliike Aalto, Sipen Saluuna, Sirin Lounasravintola, S-market Tuulos, Tokmanni, Tuuloksen apteekki, Tuulosen löytö ja kirppis, Tuulosen Hyvinvointikeskus, fitness-studio sekä kauneus- ja jalkahoitola,Voglia sekä hangaarissa Hanssin-Jukka.

Toinen kerros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hotel Tuulonen, Koskitukku, Kaupungin kokoustila, Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ry

Ulkona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vapautemme hinta -muistomerkki (näyttelytila sisällä), Caravan pysäköintialue, Lammin Betonin esittelytila

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]