Kauhujen tunneli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauhujen tunneli
The Killer Mine
Alkuperäisteos
Kirjailija Hammond Innes
Kieli englanti
Genre jännitysromaani
Suomennos
Suomentaja Risto Kalliomaa
Kustantaja Nide
Julkaistu 1953
Sivumäärä 246
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kauhujen tunneli (engl. The Killer Mine) on Hammond Innesin vuonna 1947 julkaistu romaani.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarinan kertoja Jim Pryce on sotilaskarkuri joka astuu maihin Cornwallin rannikolla pienestä salakuljetusaluksesta. Hän on rahaton ja yrittää selvittää kadonneen äitinsä kohtaloa; hän saa yhteyden paikalliseen salakuljetuspäällikkö Manackiin joka tarjoaa hänelle majapaikan ja työtä; hänellä on suunnitelma kaivaa merestä tunneli suljettuun Wheal Garth -tinakaivokseen salakuljetusta varten. Pryce suostuu ja miehet laskeutuvat kaivokseen; työ alkaa vauhdilla.

Pahaksi pulmaksi tulee Manackin iäkäs isä joka väittää että kaivoksessa on valtavat määrät tinaa jota ei saisi hukuttaa; oma pulmansa on se että paljastuu kauhea totuus: Prycen äiti oli karannut juuri vanhuksen kanssa miehensä ja poikansa luota kun kuvitteli rakastuneensa tähän. Vanha cornwallilainen vain käytti naista hyväkseen ja piti vankinaan; naisen kuolema oli omituinen ja meni lopulta onnettomuutena. Hänen jäähyväiskirjeensä jonka uskollinen palvelustyttö Kitty oli kätkenyt vanhukselta on Prycelle järkytys; nyt hän vannoo vanhukselle päin naamaa että äitinsä vuoksi hän tuhoaa kaivoksen!

Manack lupaa Prycelle vakituisen paikan Italiassa ja maksaa tälle lupaamansa. Tästä alkaa raju ja pitkä kamppailu maan alla ja päällä; Manack itse saa surmansa sortumassa, miehet hukkuvat hissikuiluun veden täyttäessä kaivoksen ja vanhus jää yksin kuolemaan lukon takana talossaan. Pryce ja Kitty lähtevät salakuljetusaluksella Italiaan jossa heitä odottaa jo sovittu uusi tehtävä ja uusi elämä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.