Katujalkapallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katujalkapalloa Caracasissa, Venezuelassa.

Katujalkapallo terminä tarkoittaa monia erilaisia variaatioita perinteisestä jalkapallosta. Yleensä katujalkapallossa ei tarvita perinteisen jalkapallon vaatimuksia, kuten kentän rajoja, tuomareita tai yhtätoista pelaajaa per joukkue. Katujalkapalloa voi pelata käytännössä ympäri maailmaa, kunhan vain pelissä on pallo. Maalina voi toimia yleensä vaikkapa jokin muuri tai pelaajien vaatteet. Usein peleissä ei myöskään lasketa maaleja, vaan niitä pelataan huvikseen.

Maailmanmestaruuskilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkien aikojen ensimmäiset katujalkapallon maailmanmestaruuskilpailut käytiin vuonna 2006 Berliinissä, Saksassa. Niiden voittajaksi selviytyi kolumbialainen Fútbol por la Paz, joka voitti finaalissa eteläafrikkalaisen Kick AIDS:in. Finaaliturnaukseen osallistui kaiken kaikkiaan 22 joukkuetta ympäri maailmaa.

Populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EA Sports, joka tunnetaan muun muassa FIFA- ja NHL-pelisarjoistaan, kehitti vuonna 2005 pelin nimeltä FIFA Street, joka perustuu katujalkapalloon ja freestylejalkapalloon. Pelissä on kenttiä, jotka sijaitsevat esimerkiksi kaduilla tai puistoissa. Kenttiä on ympäri maailmaa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.