Kathy Griffin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kathy Griffin
Kathy Griffin vuonna 2011.
Kathy Griffin vuonna 2011.
Syntymäaika 4. marraskuuta 1960 (ikä 56)
Syntymäpaikka Oak Park, Illinois, Yhdysvallat
Aktiivisena 1980-luvulta lähtien
Oikea nimi Kathleen Mary Griffin
Merkittävät roolit Vicki Groener (Hei, olen Susan)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Palkinnot

Parhaan tosi-tv-sarjan Emmy
2007 Kathy Griffin: My life on the D-list
Parhaan tosi-tv-sarjan Emmy
2008 Kathy Griffin: My life on the D-list

Kathy Griffin (s. 4. marraskuuta 1960) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko, näyttelijä ja juontaja. Griffin on tunnettu roolistaan Vicki Groenerinä sarjassa Hei, olen Susan (1996–2000), mutta suureen julkisuuteen hän nousi omaa elämäänsä esittelevän tositelevisiosarjan Takana loistava tulevaisuus (Kathy Griffin: My Life on the D-List, 2005–2010) myötä. Se esittelee Griffinin elämää D-luokan julkkiksena Yhdysvalloissa. Sarja nousi suureen suosioon kotimaassaan ja sitä on esitetty myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Suomessa sarjaa on esittänyt Subtv.

Kathy Griffin on voittanut tositelevisiosarjallaan Emmy-palkinnon vuosina 2007 ja 2008. Griffin on tehnyt töitä myös ääninäyttelijänä ja televisiojuontajana.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Griffin on nuorin viidestä sisaruksestaan. Hän syntyi chicagolaisessa Oak Parkin esikaupungissa Illinois’ssa. Hänen äitinsä Maggie oli sairaalan hallintovastaava ja hänen isänsä John oli elektroniikkaliikkeen johtaja.[1] Hänet kasvatettiin katolilaiseksi ja hän opiskeli myös katolilaisessa koulussa, mutta nykyisin hän pitää itseään ”langenneena katolilaisena”. Griffin opiskeli Oak Park and River Forest High Schoolissa, josta hän valmistui vuonna 1978.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Griffin aloitti esiintymisen 1980-luvun alussa losangelesiläisessä improvisointiryhmässä nimeltään The Groundlings. Griffin kertoi myöhemmin yhdysvaltalaisen E!-kanavan haastattelussa, että hän kävi usein katsomassa The Groundlingsin esityksiä ennen kuin päätti itse liittyä. Liittymisen jälkeen Griffin ryhtyi esittämään stand up -komiikkaa ja hänestä tuli osa nopeasti kasvavaa vaihtoehtoisen komedian liikettä Los Angelesissä. Tällöin hän esiintyi Un-Cabaret-järjestön järjestämissä tilaisuuksissa sekä omassa stand up -show’ssaan Hot Cup of Talk, josta myöhemmin vuonna 1998 tuli myös hänen omien HBO-kanavalla esitettyjen ohjelmiensa nimi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]