Katarina Murto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Katarina Murto (s. 1971 Pieksämäki)[1] on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja. OAJ:n valtuusto valitsi hänet Olli Luukkaisen seuraajaksi toukokuussa 2022[2].

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katarina Murto on OAJ:n kuudes puheenjohtaja. Ennen OAJ:n puheenjohtajana aloittamista Katarina Murto työskenteli Akavan työmarkkinajohtajana.

Opetustehtävissä Murto on toiminut kymmenen vuoden ajan vuosituhannen vaihteessa, viimeksi tanssitaiteen lehtorina Teatterikorkeakoulussa. Opetusuransa jälkeen hän on työskennellyt muun muassa juristina ja notaarina.

Vuodesta 2011 hän on luonut uraa työmarkkina-alalla esimerkiksi Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n työehtoasioiden päällikkönä ja STTK:n johtajana.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katarina Murto on valmistunut Teatterikorkeakoulusta ja Helsingin yliopistosta. Koulutukseltaan hän on tanssinopettaja, juristi ja varatuomari.[3]

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murto on Kansallisen Kokoomuksen jäsen[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Korkeakivi, Riitta: Katarina Murto on OAJ:n uusi puheenjohtaja – "Haluan haastaa itseäni ja viedä asioita yhdessä eteenpäin" • Opettaja.fi Opettaja.fi. 19.5.2022. Viitattu 6.6.2022.
  2. Katarina Murto on OAJ:n uusi puheenjohtaja www.oaj.fi. Viitattu 17.5.2022.
  3. Puheenjohtajaehdokas Katarina Murto www.oaj.fi. Viitattu 17.5.2022.
  4. OAJ valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Katarina Murron Ilta-Sanomat. 10.5.2022. Viitattu 23.9.2022.