Kasseh

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kasseh

Kasseh

Koordinaatit: 8°46′0″N, 12°47′15″W

Valtio  Sierra Leone
Maakunta Pohjoinen maakunta
Piirikunta Port Lokon piirikunta
Päällikkökunta Bureh Kasseh Maconteh
Väkiluku (2006) 3 386
Aikavyöhyke UTC-5

















Kasseh on historiallisesti merkittävälähde? maalaiskaupunki Bureh Kasseh Macontehin päällikkökunnassa Port Lokon piirikunnassa Sierra Leonessa. Vuoden 2006 arvion mukaan kaupungin asukasluku oli 3 386.lähde?

Kassehin väestö kuuluu suurimmilta osin temnejen etniseen ryhmään. Kaupungissa puhutaan laajalti temnen kieltä. Krioa, jota puhutaan lingua francana koko Sierra Leonessa, ei kuitenkaan puhuta laaja-alaisesti Kassehissa.lähde?

Kasseh tunnetaan yhden Sierra Leonen merkittävimmän johtajan Bai Burehin syntymäpaikkana. Bureh johti pohjoisen Sierra Leonen temneväestön kansannousuun maan senaikaista siirtomaaisäntää Britanniaa vastaan vuonna 1898.[1] Burehin asuintalo on edelleen pystyssä.

Uskonto ja opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kassehin väestö kuuluu uskoltaan suurimmilta osin islaminuskoon, jota harjoittaa kaupungin väestöstä noin 97 prosenttia.lähde? Kristittyjä ei kaupungissa ole lähes lainkaan.lähde? Kassehin muslimit yhdistävät islaminuskon omiin alkuperäisuskontoihinsa. Useita islamilaisia kouluja sekä Sierra Leonen valtion kouluja, niin ensimmäisen kuin toisen asteen kouluja, on myös kaupungissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sierra Leonean Heroes – 1898 Rebellion Era Sierra Leone Web. Viitattu 7.5.2017. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kasseh