Kasipallo (Sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kasipallo
Luoja(t) Bob Budiansky ja Bret Blevins
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen

(Cameo) Sleepwalker #1 (kesäkuu 1991)

(Täysin) Sleepwalker #2 (heinäkuu 1991)
Oikea nimi Jeff Hagees
Status Kuollut
Ryhmäsidokset Kasipallon rikollisjengi
Suhteet

Kasipallo (oik. Jeff Hagees, engl. 8-Ball) on Marvelin sarjakuvahahmo joka esiintyi ensimmäisen kerran Sleepwalker #2:sessa vaikka näkyi pikaisesti televisiossa Sleepwalker #1:sessä.

Jeff Hagees syntyi Minnesotassa ja oli ennen Kasipalloksi ryhtymistään puolustusurakoitsija joka suunnitteli ohjusten työntövoimajärjestelmiä. Jeff Hagees vietti vapaa-aikaansa pelaten biljardia sen lievittäessä työnsä tuottamaa stressiä mutta pian Jeff joutui valtaviin pelivelkoihin joka herätti tämän työnantajien epäillyt näiden uskoessa Jeffin ryhtyvän myymään heidän yrityksensä salaisuuksia velkojensa kattamiseksi. Vaikka tästä ei ollutkaan mitään todisteita Hageen työnantajan erottivat tämän. Potkujen jälkeen Jeff Hagees päätti yhdistää hänen biljardin rakkautensa insinööri kykyjensä kanssa luoden itselleen rikollis identiteetin Kasipallona luomalla itselleen biljardikeppinsä ja käynnistämällä hyvin onnistuvan rikollisuran New Yorkiin yhdessä kolmi henkisen rikollisjenginsä kanssa.

Yhdellä ryöstöretkellään Kasipallo törmää Sleepwalkeriin, alieniin joka on sidottuna Rick Sheridaniin. Sleepwalker voittaa Kasipallon suhteellisen helposti muttei onnistu pidätyttää tätä poliiseille ennen kuin ihminen johon Sleepwalker on sidottuna herää jolloin alien joutuu vetäytymään takaisin Rickin mieleen jolloin Kasipallo pääsee pakenemaan.

Sleepwalkerin ja Kasipallon seuraavassa kohtaamisessa Kasipallo osoittautui voittoisaksi hyökätessään biljardikepillään sivullisten kimppuun pakottaen Sleepwalkerin suojaamaan näitä. Kasipallo yrittää tappaa alienin mutta epäonnistuu Sleepwalkerin onnistuessa pakenemaan.

Myöhemmin Kasipallo tiimiytyy useiden muiden superrikollisten kanssa ryöstääkseen erittäin vaarallisen tietokoneviruksen Ricadonnalta, rikollisloordilta, mutta joukkio jättää jälkensä valvontakameeralle. Ricadonna jäljityttää Kasipallon myöhemmin ja lähettää palkkamurhaajat tämän piilotaloon. Kasipallo kuolee tämän auton räjähtäessä käsikranaattiin.

Kyvyt ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasipallo oli nerokas insinööri joka tekniikko-taitojaan käyttämällä loi aseenaan käyttämänsä biljardikepin.

Kasipallo oli myös erittäin taitava voimistelija vaikka mitkään Kasipallon fyysiset kyvyt eivät silti olleet lähellekkään yli-inhimillisellä tasolla.

Varusteet ja aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasipallon kaikki aseet ja varusteet olivat muotoiltu biljardi- ja kasipalloteemaan ja jokainen Kasipallon varusteista oli myös tämän itse kehittelemiä ja valmistamia. Kasipallon varusteisiin kuului neljämiehinen ilmatyynyalus joka oli biljardipöydän muotoinen kuin myös erikseen vedenpäällä kulkemista varten luotu, pyöreämuotoinen, ilmatyynyalus. Kasipallo käytti myös useita erinlaisia räjähteitä ja lentäviä, biljardipallon näköisiä, kameroita. Kasipallon pääasiallinen ase oli tämän biljardikeppi jossa oli mekansimi joka mahdollisti kepillä lyötyyn objektiin tulevan liikevoiman tuhatkertaistamisen kyeten täten muuttamaan kaiken kepillä iskemänsä tappaviksi ammuksiksi. Kasipallo kykeni sinkoamaan biljardikeppinsä avulla jotain niin raskastakin kuten auton.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Sleepwalker #1

2. Sleepwalker #2