Karoliina Partanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karoliina Partanen
Kansanedustaja
5.4.2023–
Ryhmä/puolue Kansallisen Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Vaalipiiri Savo-Karjalan vaalipiiri
Henkilötiedot
Syntynyt1983 (ikä 40–41)
Jyväskylä
Asuinpaikka Kuopio
Ammatti Asianajaja, varatuomari
Tiedot
Puolue Kokoomus
Koulutus Oikeustieteen maisteri
Tutkinnot Lapin yliopisto
Aiheesta muualla
Kotisivu

Anna Karoliina Partanen[1] (s. 1983[2] Jyväskylä[3]) on suomalainen kokoomuslainen poliitikko. Hän on toiminut kansanedustajana Savo-Karjalan vaalipiiristä vuodesta 2023. Partanen on Kuopion kaupunginvaltuuston jäsen ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja maakuntavaltuutettu.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväskylässä syntynyt Partanen asui lapsuudessaan neljä vuotta Siilinjärvellä ennen muuttoa Kuopioon. Hän valmistui oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2007 ja sai varatuomarin arvon vuonna 2012.

Partanen työskenteli Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin lakimiehenä vuosina 2007-2014. Hän työskenteli vuosina 2014-2023 asianajajana kuopiolaisessa Asianajotoimisto Fortessa.

Töidensä ohella Partanen on toiminut muun muassa Kuopion yrittäjien hallituksen jäsenenä sekä nykytaiteen festivaali Antin hallituksen jäsenenä.

Partasella on yksi poika. Hän nauttii liikunnasta ja luonnosta ja harrastaa kaupunkiviljelemistä.

Poliittinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Partanen valittiin Kuopion kaupunginvaltuustoon vuoden 2021 kuntavaaleissa 440 äänellään.[4] Aluevaaleissa 2022 hän oli kokoomuksen listan kolmas ja tuli valituksi Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuustoon 753 äänellään.[5]

Partanen valittiin eduskuntaan vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.[6] Hän on Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]