Karkausvuosi (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karkausvuosi
Leap Year
Ohjaaja Anand Tucker
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Randy Edelman
Kuvaaja Newton Thomas Sigel
Leikkaaja Nick Moore
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Spyglass Media Group
Levittäjä Universal Studios
Fórum Hungary
Netflix
Ensi-ilta
  • 8. tammikuuta 2010 (USA)
  • 16. huhtikuuta 2010 (Suomi)
Kesto 100 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 19 000 000 USD[1]
Tuotto 32 607 316 USD[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Karkausvuosi (engl. Leap Year) on romanttinen komediaelokuva vuodelta 2010.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa esitellään nainen, jolla on suuri halu päästä naimisiin. Hänen nykyinen poikaystävänsä ei vain ole sattunut vielä kosimaan häntä. Alussa hänen isänsä kertoo hänelle, että Irlannissa on karkauspäivänä perinne, että naiset voivat kosia miehiä. Hänen miesystävänsä menee Irlantiin työmatkalle, jolloin nainen saa päähänsä, että hänen pitäisi mennä Irlantiin kosimaan miestään.

Asia muodostuu vaikeammaksi kuin hän on ajatellut. Hän matkustaa jonnekin päin Irlantia, mutta päätyykin Jumalan selän taakse, josta ei lähde lentoja, ei busseja eikä liioin taksejakaan. Hän tapaa komean ja kiinnostavan miehen, jota hän muka-vihaa. Miehellä on taksi ja hän lähtee viemään naista hänen haluamaansa määränpäähän. Välillä nainen on vihainen miehelle ja vaihtaakin kyytiä, jolloin hänen Lois Vuittonin matkalaukkunsa ryöstetään. Hän ja kyseinen irkkumies lähtevät läheiseen pubiin vaatimaan naisen omaisuutta takaisin. Näin laukusta muodostuu heille inside-vitsi, joka lähentää heidän välejään.

He yöpyvät myöhemmin paikassa, jossa heidän luullaan olevan naimisissa ja heidän pitää esittää olevansa, koska muuten majatalon pitäjä ei hyväksyisi heitä yöpymään. He suutelevat pakolla, ensin vähän vaivaannuttavasti, mutta sitten vähän aidommin ja silloin heidän kemiansa alkoivat kohdata. He nukkuvat samassa huoneessa, mutta tyytyvät kuitenkin myöhemmin nukkumaan samassa sängyssä. Kun viimein nainen pääsi haluamaansa määränpäähän, yllätys! Hänen miesystävänsä kosiikin häntä, mutta nainen saakin selville, että hän kosi vain siksi, että he eivät olisi saaneet haluamaansa taloa, jos he ei eivät olisi olleet naimisissa. Nainen kiiruhtaa Irlantiin ja siellä irkkumies ja hän ikään kuin tunnustavat rakkauttaan toisilleen. Elokuva loppuu siihen, kun he matkustavat autollaan ja Lois Vuittonin laukku on auton katolle sidottuna ja he riitelevät/väittelevät entisellä tavallaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tv-Nytissä kolme kriitikkoa antoi elokuvalle tähtiä keskiarvolla 1,7.[2]

  1. a b Leap Year boxofficemojo.com. Viitattu 13.8.2011. (englanniksi)
  2. Kriitikon valinta. Tv-Nyt, 2010, nro 1.5. - 6.5., s. 20.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.