Karju (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Karju
Karju.jpg
Karju
Luoja(t) Chris Claremont ja John Buscema
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Wolverine #4 (1989)
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Verihuuto, kenraali Nguyen Ngoc Coy
Voimat Yli-inhimilliset voimat ja kestävyys asgardilaisten kivipeikkojen verenperinnöstä
Suhteet

Karju on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kovaotteinen kätyri. Hahmon loivat käsikirjoittaja Chris Claremont ja piirtäjä John Buscema. Karjun ensiesiintyminen tapahtui Wolverine-lehden numerossa 4 (1989). Karju on enimmäkseen esiintynyt Wolverinen vihollisena.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karju on yksi salaperäisimmistä vastustajista, joihin Wolverine on matkoillaan törmännyt. Karjun taustasta tiedetään vain vähän. Varmaa on vain se, että hän asgardilaisten kivipeikkojen jälkeläinen (samaa rotua kuin Thorin vanha vihollinen Ulik). Hänen tiedetään mutisseen erään kerran "Ymirin jäisen parran kautta!". Tämä on tietysti viittaus huurrejättiläisten vanhimpaan jäseneen, muinaiseen Ymiriin.

Karjun isä pahoinpiteli Karjua tämän lapsuudessa systemaattisesti. Jotkut käsikirjoittajat ovat esittäneet Karjun kasvoilla olevien arpien olevan peräisin isän iskuista ja että Karju kätkee häpeänsä valtavan parran alle.

Näihin aikoihin Karju on siirtänyt toimintapistettään Madripooriin yhdessä kumppaninsa Verihuudon kanssa. Pahamainen kenraali Coy, yksi Madripoorin suurimmista rikollisjohtajista otti kaksikon omaan palvelukseensa. Heidän yrittäessä eliminoida kilpailevan liigan johtajatarta nimeltään Tyger Tiger, Wolverine asettui kaksikkoa vastaan Patch-salanimellään kulkevana. Huolimatta lukuisista konflikteista Wolverinen kanssa, kaksikko ei koskaan ole onnistunut voittamaan tätä.

Lopulta kenraali Coy kyllästyi Karjun epäonnistumisiin ja myi tämän Geist-nimiselle entiselle natsille ja nykyiselle kyborgille. Geist tarvitsi koekaniinin uudelle kokeelliselle huumeelleen ja injektoi sitä Karjuun ajellen ensin tämän karvoistaan. Parturointi vaikutti traumatisoivasti Karjuun ja Wolverine säntäsikin huudot kuullessaan paikalle pelastamaan vihamiestään [1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarjakuvalehti #5 (1992). Kustannus Oy Semic.
Karju, kivipeikkojen jälkeläinen tositoimissa.