Karju (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Karju
Karju.jpg
Karju
Luoja(t) Chris Claremont ja John Buscema
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Wolverine #4 (1989)
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Verihuuto, kenraali Nguyen Ngoc Coy
Voimat Yli-inhimilliset voimat ja kestävyys asgardilaisten kivipeikkojen verenperinnöstä
Suhteet

Karju on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kovaotteinen kätyri. Hahmon loivat käsikirjoittaja Chris Claremont ja piirtäjä John Buscema. Karjun ensiesiintyminen tapahtui Wolverine-lehden numerossa 4 (1989). Karju on enimmäkseen esiintynyt Wolverinen vihollisena.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karju on yksi salaperäisimmistä vastustajista, joihin Wolverine on matkoillaan törmännyt ja hänen taustastaan tiedetään vähän. Karju on asgardilaisten kivipeikkojen jälkeläinen, eli samaa rotua kuin Thorin vanha vihollinen Ulik. Karjun tiedetään mutisseen erään kerran "Ymirin jäisen parran kautta!", mikä on viittaus huurrejättiläisten vanhimpaan jäseneen, muinaiseen Ymiriin.

Karjun isä pahoinpiteli Karjua järjestelmällisesti lapsuudessa. Jotkut käsikirjoittajat ovat esittäneet Karjun kasvoilla olevien arpien olevan peräisin isän iskuista ja Karjun kätkevän häpeänsä valtavan parran alle.

Karju siirtää sarjassa toimintapistettään Madripooriin yhdessä kumppaninsa Verihuudon kanssa. Pahamainen kenraali Coy, yksi Madripoorin suurimmista rikollisjohtajista otti heidät omaan palvelukseensa. Heidän yrittäessä eliminoida kilpailevan liigan johtajatarta nimeltään Tyger Tiger, Wolverine asettui kaksikkoa vastaan salanimellä Patch. Huolimatta lukuisista yhteenotoista Wolverinen kanssa Verihuuto ja Karju eivät koskaan ole onnistuneet voittamaan häntä.

Lopulta kenraali Coy kyllästyi Karjun epäonnistumisiin ja myi hänet Geist-nimiselle entiselle natsille ja nykyiselle kyborgille. Geist tarvitsi koekaniinin uudelle kokeelliselle huumeelleen ja pisti sitä Karjuun ajellen ensin tämän karvoistaan. Parturointi vaikutti traumatisoivasti Karjuun ja Wolverine säntäsi huudot kuullessaan paikalle pelastamaan vihollistaan[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarjakuvalehti #5 (1992). Kustannus Oy Semic.
Karju, kivipeikkojen jälkeläinen tositoimissa.