Karjalan Tennis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Karjalan Tennis (KarTe) on Joensuussa toimiva tenniksen erikoisseura, joka on perustettu marraskuussa vuonna 1976. Seuran toiminta käynnistyi seuraavana vuonna. Toiminnan tavoite on määritelty seuraavasti: "Karjalan Tennis pyrkii Pohjois-Karjalan johtavana tenniksen erikoisseurana valtakunnallisesti merkittävään kasvatustyöhön kilpa-ja harrastajatenniksen alueilla."

Perustamisvaiheessa seura liittyi Työväen Urheiluliittoon ja oli varsinaisesti ensimmäinen TUL:n tennisseura. Uuden keskusjärjestön (SLU) perustamisen jälkeen KarTe erosi TUL:n jäsenyydestä. Samoihin aikoihin sijoittui myös Karjalan Tenniksen ja lajin toisen erikoisseuran Joensuun Tennisseuran toimintojen yhdistyminen. Yhdistymisen jälkeen sekä harrastaja- että kilpailutoiminta keskittyi Karjalan Tenniksen organisaatioon.

Seuran jäsenmäärässä oli perustamisvuoden jälkeen kasvua vuoteen 1985 saakka. Tuolloin jäsenmääräksi kirjattiin 729 jäsentä. Vuonna 2007 jäsenmäärä oli 280. Seuran käytössä on kuusi massakenttää Siilaisten tenniskeskuksessa sekä yksi ylipainehalli Utrassa. Pisimpään vastuullisissa tehtävissä ovat toimineet Sauli Kautto, Olli Hakola, Jukka Ropponen ja Jari Hytti.

Vuosina 1983–1998 seuran valmennustoiminnasta vastasivat ulkomaiset valmentajat, heistä useimmat Tšekkoslovakiasta. Aluksi valmentajat toimivat vain kesäkausina, vuodesta 1988 lähtien kokovuotisina.

SM-mitaleita seuran edustajat ovat saavuttaneet kaikkiaan lähes 150, useimmat niistä juniorisarjoissa. Naisten SM-liigassa Karjalan Tenniksen edustajat Eva Hellerova ja Maija Naakka saavuttivat kolme kultamitalia: ulkopelikaudella 1992, sisäpelikaudella 1993 sekä vielä ulkopelikaudella 1993. Miesten puolella Teemu Airaksinen voitti A-sarjassa kaksinpeleissä hopeaa vuonna 2001.

KarTen ja Karelia Golfin yhteinen 2700 neliömetrin suuruinen halli valmistui huhtikuussa 2013 Mehtimäelle. [1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Golf ja tennis löivät kättä - uusi halli avataan lauantaina Karjalainen. 6.4.2013. Arkistoitu 10.4.2013. Viitattu 26.4.2013.
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.