Kampus Greek

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kampus Greek
Greek
Tyyli draama-komedia
Kestoaika 43 min.
Luoja(t) Patrick Sean Smith
Pääosissa Clark Duke
Tiffany Dupont
Scott Michael Foster
Spencer Grammer
Paul James
Jake McDorman
Amber Stevens
Dilshad Vadsaria
Jacob Zachar
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat ABC Family
Suomi Nelonen
Esitetty 9. heinäkuuta 2007 – 7. maaliskuuta 2011
Tuotantokausia 4
Jaksoja 74 (Luettelo jaksoista)
Vastaava(t) tuottaja(t) Lloyd Segan
Shawn Piller
Palkinnot
Ehdokkuudet
  • GLAAD-palkinto erottuvasta draama-sarjasta (2008)
  • GLAAD-palkinto erottuvasta komediasarjasta (2009)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Kampus Greek (engl. Greek, tyyliteltynä GRΣΣK) on yhdysvaltalainen vuosina 2007–2011 esitetty draama-komediasarja, joka seuraa kuvitteellisen Cyprus-Rhodes-yliopiston (CRY) opiskelijoiden elämää. Sarjan juoni keskittyy erityisesti yliopiston sisar- ja veljeskuntien välisiin yhteenottoihin.

Sarjaa tuotettiin neljä kautta. Sen päätösjakso esitettiin Yhdysvalloissa 7. maaliskuuta 2011.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huhtikuussa 2007 ABC Family julkaisi suunnitelmansa aloittaa Kampus Greek -nimisen sarjan esittämisen saman vuoden heinäkuussa. Sarjan ensiesitys oli 9. heinäkuuta 2007.[1] Sarja kuvaa Miamin yliopiston kaltaista ohiolaista koulua, jonka sisällä on suuri veljes- ja sisarkuntien yhteisö. Sarjan keskipisteessä on Caseyn ja Rustyn sisarussuhde: tuottajat tunnustavat sarjan keskittyvän perheeseen, mutta se ei silti välttämättä ole suunnattu perheille.

Sarjaa kuvattiin pääosin Los Angelesissa, sekä UCLA:n kampuksella Westwoodissa että Caltechissa, Pasadenassa. Myös Pohjois-Carolinan yliopistossa sekä West Adamsin piirikunnassa kuvattiin joitakin otoksia. 19. helmikuuta 2010 kerrottiin, että sarjaa tilataan vielä kymmenosainen neljäs kausi,[2] joka jäi sarjan viimeiseksi.[3]

Näyttelijäkokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Luettelo hahmoista
Näyttelijä Hahmo Talo
Clark Duke Dale Kettlewell ΩΧΔ (tulokas)
Scott Michael Foster Captain John Paul "Cappie" Jones KTΓ (alumni)
Spencer Grammer Casey Cartwright ZBZ (alumni)
Paul James Calvin Owens ΩΧΔ
Jake McDorman Evan Chambers ΩΧΔ (alumni)
Amber Stevens Ashleigh Howard ZBZ (alumni)
Dilshad Vadsaria Rebecca Logan ZBZ (presidentti)
Jacob Zachar Rusty "Spitter" Cartwright KTΓ (presidentti)

CRY Greeks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraava on lista sisar- ja veljeskunnista, jotka esiintyvät useammassa kuin yhdessä jaksossa.
Zeta Beta Zeta ZBZ Akatemiaan, urheiluun ja filantropiaan perustuva sisarkunta.
Omega Chi Delta ΩΧΔ Ensiluokkainen akatemiaan, urheiluun ja verkonhallintaan perustuva veljeskunta.
Kappa Tau Gamma KTΓ CRY Greeksien vahvasti sosialisointiin perustuva "mustalammas".
Iota Kappa Iota IKI Lyhytaikainen ZBZ:n vihollissisarkunta, jonka Frannie perusti.
Pi Pi Pi ("Tri-Pi") ΠΠΠ ZBZ:n vihollissisarkunta, joka mainitaan usein sen sosiaalisen holtittomuuden vuoksi.
Alpha Theta Upsilon AΘY Sisarkunta.
Alpha Sigma Rho AΣP Veljeskunta.
Alpha Tau Kappa ATK Veljeskunta.
Beta Theta Tau BΘT Sisarkunta.
Delta Pi ΔΠ Näytetty jaksossa "Tailgate Expectations".
Delta Sigma Omega ΔΣΩ Näytetty jaksossa "Black, and White and Read All Over".
Epsilon Epsilon Epsilon EEE Sisarkunta.
Theta Pi Gamma ΘΠΓ Juutalainen veljeskunta.
Iota Psi Delta IΨΔ Veljeskunta.
Kappa Delta Epsilon KΔE Veljeskunta.
Mu Gamma Sigma MΓΣ Sisarkunta.
Nu Nu Nu NNN Veljeskunta.
Xi Gamma Theta ΞΓΘ Sisarkunta.
Xi Delta Gamma ΞΔΓ Veljeskunta.
Pi Delta Epsilon ΠΔE Sisarkunta.
Pi Sigma Theta ΠΣΘ Veljeskunta.
Sigma Epsilon ΣE Ensimmäinen pilottijaksossa nähty talo.
Sigma Chi Epsilon ΣXE Sisarkunta.
Phi Beta Pi ΦBΠ Sisarkunta.
Omega Nu Epsilon ΩNE Veljeskunta.
Lambda Sigma Omega ΛΣΩ Yksi CRY:n parhaista veljeskunnista, joka perustuu perin pohjin atletismiin.
Psi Phi Pi ΨΦΠ Yksi epäsuosituimmista CRY:n veljeskunnista, joka perustuu akatemiaan.

Synopsis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pilottijakso esitettiin Yhdysvalloissa 9. heinäkuuta 2007 ABC Family -kanavalla ja viimeinen jakso 7. maaliskuuta 2011.

Kausi Jaksot Kauden ensiesitys Kauden päätös DVD-julkaisu alueella 1
1 22 9. heinäkuuta 2007[4] 9. kesäkuuta 2008 Kappale 1: 18. maaliskuuta 2008[5] Kappale 2: 30. joulukuuta 2008[6]
2 22 26. elokuuta 2008[4] 15. kesäkuuta 2009 Kappale 3: 18. elokuuta 2009[7] Kappale 4: 9. maaliskuuta 2010[8]
3 20[9] 31. elokuuta 2009 [10] 29. maaliskuuta 2010 Kappale 5: 11. tammikuuta 2011[11]
4 10[12] 3. tammikuuta 2011[13] 7. maaliskuuta 2011 TBA[14]


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rusty Cartwright (Jacob Zachar) on Cyprus-Rhodes yliopiston tulokas, joka yrittää päästä eroon nörttimäisestä imagostaan hakemalla veljeskuntaan. Hänen isosiskonsa Casey (Spencer Grammer) on Zeta Beta Zeta -sisarkunnan aktiivinen jäsen ja seurustelee Omega Chi Delta -veljeskunnan jäsenen, Evan Chambersin (Jake McDorman) kanssa, joka on varakas ja suosittu isänsä omistaman yrityksen vuoksi. Evan on Omega Chin tulokkaiden kouluttaja ja tarjoaakin Rustylle paikkaa Omega Chissa. Rusty kuitenkin kieltäytyy Evanin pettäessä Casey'a senaattorin tyttären ja ZBZ-tulokkaan, Rebecca Loganin (Dilshad Vadsaria) kanssa. Myöhemmin Rusty hyväksyy kutsun Kappa TauGamma -veljeskuntaan Caseyn ex-poikaystävältä, Cappielta (Scott Michael Foster). Rustyn baptisti huonetoveri, Dale (Clark Duke) on huolissaan Rustyn osallistumisesta veljeskuntatoimintaan, mutta hyväksyy lopulta Rustyn uuden elämäntyylin ystävystymällä jopa Rustyn homoystävän, Calvinin (Paul James) kanssa, joka kuuluu Omega Chi -veljeskuntaan. Sisar- ja veljeskuntien suurin skandaali puhkeaa Rustyn uuden tyttöystävän, Jen K:n, Zeta Beta Zetan tulokkaan ympärille, joka kirjoittaa lehteen artikkelin sisar- ja veljeskuntiin perustuviin skandaaleihin ja välienselvittelyihin ja täten saa kaikki Greekit pulaan Dean Bowmanin asettaessa jyrkkiä sääntöjä ja valvoen tarkasti sisar- ja veljeskuntien toimia. Jen K:n ollessa ZBZ-tulokas, artikkeli keskittyy ZBZ:n sisarkuntaan jolloin ZBZ:n kansainvälinen komitea puuttuu sisarkunnan toimiin pakottaen Caseyn "isosiskon", Frannien (Tiffany Dupont) astumaan alas presidentin virastaan ja Caseyn astumaan väliaikaiseksi presidentiksi.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frannie päättää perustaa oman sisarkuntansa, Iota Kappa Iotan. Uuden poikaystävänsä, Evan Chambersin rahaston avulla, Frannie saa lahjottua osan ZBZ:n jäsenistä loikkaamaan IKI:in. ZBZ:n uusi presidentti, Ashleigh astuu virkaansa, Caseyn jäädessä kuitenkin yhdeksi talon huomattavimmiksi henkilöiksi, ottaen työkseen tulokkaiden kouluttamisen. Kappa Tau-talossa, Rusty odottaa innolla tulokasvuotensa päättymistä. Uusien tulokkaiden saapuessa, Rusty tykästyy Calvinin highschool-aikaiseen ystävään, Andyyn (Jesse McCartney) ja yrittää saada tämän liittymään Kappa Tauhun Omega Chin sijaan. Rustyn ja Dalen osallistuessa taidehistorian kurssille, Rusty ihastuu Jordaniin (Johanna Braddy). Jordan osallistuu KT:n järjestämiin juhliin Rustyn kutsumana, mutta ihastuukin Rustyn uuteen ystävään Andyyn. Rustyn tilanne pahenee Andyn liittyessä Kappa Tauhun ja Kappie tehdessä Rustystä tämän "isoveljen". Casey kamppailee Cappieta kohtaan tuntemiensa tunteiden kanssa seurustellessaan Maxin (Michael Rady) kanssa, jonka seurauksena Casey ja Cappie päättävät ystävyytensä; Cappie saapuu kuitenkin Caseyn avuksi ZBZ:n kotiinpaluu lautan rikkoutuessa ja pari sopii jälleen. Rusty suutelee Jordania ja myöntää tapahtuneen myöhemmin Andylle, joka lähtee Kappa Tausta. Cappie on vihoissaan Rustylle tämän petettyä "pikkuveljensä", tämän rinnastaessa tapahtuneen Evaniin, joka vei Caseyn tältä. Cappie ja Evan alkavat kuitenkin uudelleen muodostaa ystävyyttään, Cappie antaa Rustylle anteeksi, Jordan valitsee Rustyn eikä Andya ja Frannie hylkää Iota Kappa Iotan erotessaan Evanista ja valmistuessaan CRY:sta. Casey eroaa Maxista ollessaan yhä rakastunut Cappieen, joka kuitenkin torjuu tämän.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebecca tunnustaa suudelleensa Fischeriä (Ashleighin poikaystävää) ja Ashleigh kieltäytyy hyväksymästä molempien anteeksipyyntöjä. Caseyn ero Maxista oli vaikea ja niinpä Casey panostaakin kaiken energiansa osallistumiseensa Panhellenic-lautakuntaan. Samaan aikaan Rusty kamppailee arvosanojensa ja Kappa Taun aktiviteettien kanssa. Calvin ja Grant aloittavat suhteen ja Evan auttaa heitä pitämään asian salassa muilta Omega Chin jäseniltä. Rusty ja Jordan vievät suhteensa uudelle tasolle, mutta Jordan päättää muuttaa elämänsä tilaisuuden vuoksi New Yorkiin jolloin pari eroaa. Casey saa selville Cappien ja Evanin ystävyydestä ja kolmikon välinen ystävyys uudelleenmuodostuu. Kiitospäivänä Cappie ja Casey palaavat yhteen. Dale ja Rusty riitaantuvat taistellessaan samasta stipendistä. Cappie ja Evan tekevät sopimuksen yhdistää veljeskuntansa Officer Huckia vastaan, mutta Evan pettää Cappien ja kolme Kappa Taun veljeä erotetaan. Gamma Psi:n talo palaa ZBZ:n vuoksija lopulta Casey tunnustaa palon Katherinelle. Calvin ja Grant eroavat, Grantin halutessa kokea millaista on olla sinkkuna. Viimeisessä jaksossa Cappie eroaa Caseysta kokien, ettei tällä ole tarpeeksi uskoa suhdetta kohtaan.

4. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Casey, Ashleigh ja Evan valmistuvat Calvinin ja Rebeccan sopeutuessa uusiin virkoihinsa talojensa presidentteinä. Casey saa selville oikeat syyt, miksei päässytkään CRY:n lakitieteelliseen ja saadessaan hyväksymiskirjeen, päättää jäädä ZBZ:n kotiäidiksi opiskellessaan samalla lakia. Ashleigh palaa ZBZ:n kertoen saaneensa potkut työstään New Yorkissa, mutta paljastaen myöhemmin vain lähteneensä oltuaan yksinäinen. Samaan aikaan Cappie yrittää palata yhteen Caseyn kanssa ja lupaakin muuttua, jotta jonakin päivänä hän ansaitsee Caseyn tyttöystäväkseen. Calvin kärsii valehtelun seurauksista Omega Chin presidenttinä, Dalen hakiessa Omega Chin tulokkaaksi. Samaan aikaan Kappa Taut menettävät tulokkaansa yhtä lukuun ottamatta; Peter Parks, jonka isä on "Joshua Whopperin" keksijä. Ilmoitettuaan filosofian pääaineekseen, Cappie päättää valmistua tänä lukuvuonna ollakseen Caseyn kanssa. Saatuaan selville Omega Chin käyttäneen häntä vain kostona Kappa Taulle, Dale eroaa Omega Chista. Dale palasi yhteen Lauran kanssa, Katherine ja Beaver aloittivat suhteen ja Lasker Parksin halutessa tuhota Kappa Taun talon rakentaakseen kuntosalin, kaikki osallistuivat mielenosoitukseen pelastaakseen talon. Casey, Evan ja Cappie sopivat riitansa ja Cappie julisti Rustyn uudeksi presidentiksi. Kappa Taun talo tuhottiin, mutta Rusty vannoi löytävänsä uuden. Casey lopetti opintonsa lakikoulussa lähteäkseen Cappien kanssa Washingtoniin. Cappien oikea nimi paljastettiin sarjan viimeisessä jaksossa: Captain John Paul Jones. Viimeisessä otoksessa Rebecca, Evan, Rusty, Ashleigh, Dale ja Calvin vilkuttavat hyvästiksi Caseyn ja Cappien ajaessa yhdessä pois.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]