Kamikaze Kaitou Jeanne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kamikaze Kaitou Jeanne
Genre fantasia
Manga: 神風怪盗ジャンヌ
Tekijä Arina Tanemura
Julkaisija Shueisha
Sarjajulkaisulehti 1998
Ensimmäinen painatus syyskuu 1998 – elokuu 2000
Kirjojen lukumäärä 7

Kamikaze Kaitou Jeanne (jap. 神風怪盗ジャンヌ, kamikaze kaitō Jeanne) on Arina Tanemuran luoma seitsemänosainen fantasia-aiheinen tytöille suunnattu mangasarja, josta on tehty 44-jaksoinen anime. Shūeisha alkoi julkaista sitä Japanissa vuonna 1998. Japanissa sarja ilmestyi syyskuusta 1998 elokuuhun 2000. Sarjasta tehtiin myös näyttäviä töitä sisältävä taidekirja.

Kaitō Jeanne on julkaistu myös suomeksi. Julkaisijana Suomessa toimii Egmont Kustannus, joka on julkaissut myös muita Tanemuran sarjoja suomeksi. Kamikaze Kaitō Jeanne on julkaistu suomeksi kokonaan. USA:ssa Jeanne tunnetaan nimellä Phantom Thief Jeanne. Animena Jeannen tuotannosta vastasi Tōei Animation, ja sarjaa esitettiin helmikuusta 1999 vuoden 2000 tammikuuhun.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Päähenkilö on 16-vuotias Maron Kusakabe, rytmistä voimistelua harrastava tavallinen tyttö, joka asuu yksin suuressa kerrostalossa vanhempiensa muutettua muualle. Maronin paras ystävä Miyako asuu aivan hänen vieressään ja hänkin harrastaa rytmivoimistelua. Sarjan alussa naapuriin muuttaa pervolta vaikuttava Chiaki Nagoya, joka tuntuu pitävän Maronista heti ensi näkemältään.

Määritelmä "tavallinen" ei kovinkaan sovi Maronille, sillä aina öisin hän on Kaitō Jeanne, 'valheellista kauneutta varastava jumalan lähettiläs'. Maronin ystävä Miyako aikoo isona etsiväksi, joten hän yrittää ottaa kiinni Jeannea, koska ulkopuolisen silmin näyttäisi siltä, että Jeanne varastelisi ihmisten tauluja, mutta todellisuudessa Jeanne vangitsee tauluihin kätkeytyneitä demoneja jotka ottavat taulun omistajan haltuunsa. Apunaan Jeannella on pieni enkeli, Fin Fish. Fin Fish on oikeasti paholaisen hallussa, ja hän on ns. langennut enkeli, Da-Tenshi.

Jeannella on salaperäinen kilpailija nimeltä Kaitou Sinbad, joka tekee samaa työtä kuin Jeanne vaikkakin kilpailijana. Sinbadilla on apunaan musta enkeli (josta tulee enkeliharjoittelija) Access Time, joka on palavasti rakastunut Finiin. Maron pitää Sinbadia paholaisen lähettiläänä, ja hänelle on järkytys, mikä on Kaitou Sinbadin todellinen henkilöllisyys.


Sarjan hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

jap. Maron Kusakabe, 日下部 まろん jap. "Kaitō Jeanne", 怪盗 ジャンヌ
Maron Kusakabe on sarjan 16-vuotias päähenkilö, joka vaikuttaa tavanomaiselta, voimistelussa lahjakkaalta koululaiselta. Sarjan alussa hän saa Jumalalta käskyn vangita ihmisten sydämien kauneutta varastavat demonit. Finn-enkeliltä saamansa hiusnauhan avulla Maron muuttuu alter egokseen "Kamikaze kaitō Jeanneksi" (kirjaimellisesti "kamikaze-haamuvaras Jeanne"), Jeanne d'Arcin reinkarnaatioksi. Jeannena Maron vangitsee erityisen kauniissa esineissä piilottelevia demoneita iskemällä niihin nastan ja muuttamalla ne näin valkoisiksi shakkinappuloiksi.
Maron kuvataan yksinäisenä nuorena tyttönä, joka piilottaa tunteensa hymynsä taakse. Hän on asunut yksin siitä lähtien kun hänen vanhempansa muuttivat töidensä perässä. Ensimmäinen yhteys vanhempiin näiden lähdön jälkeen on puhelinsoitto, jolla nämä ilmoittavat tyttärelleen avioerostaan. Maron on hyvin läheinen parhaan ystävänsä ja naapurinsa Miyakon perheelle.
Ensimmäisen kerran Chiakin tavatessaan Maron ei pidä hänestä, mutta sarjan edetessä rakastuu häneen. Sarjan lopussa he menevät naimisiin ja saavat Natsuki-nimisen tyttären, joka on Finnin reinkarnaatio.
Chiaki Nagoya eli kaitō Sinbad; Hieman pervo, mutta kiltti ja komea.
Miyako Tōdaiji; Maronin paras ystävä. Päällisin puolin näyttää ilkeältä ja itsevarma, vaikka on oikeasti mukava.
Yamato Minazuki; Poika Maronin luokalla, ja hän on ihastunut Maroniin.
(Jun-Tenshi) Finn Fish; Taivaasta tullut enkeli, joka auttaa Maronia tämän Kaitou- tehtävässä. Paljastuu kylläkin paholaisen lähettilääksi, langenneeksi enkeliksi.
(Kuro-Tenshi, myöhemmin Jun-Tenshi) Access Time; Finiin rakastunut, Chiakin apulainen tämän Sinbad-työssä
(Jun-Tenshi) Celcia Foomu; Finin ja Accessin ystävä.
(Jun-Tenshi) Toki Haiyaa; Finin ja Accessin ystävä.
Igarashi Pakkyalamao; Maronin ja Miyakon opettaja koulussa.
Natsuki; Sagamin pikkusisko, kuoli nuorena, joten hänestä tuli enkeli Finn Fish.
Sagami; Natsukin isoveli, hänessä on ollut pitkään demoni.
Kaiki Nagoya; Chiakin isä, sairaalaan johtaja.
Kagura; Kaikin ystävä, työskentelee tämän sairaalassa.
Jeanne d'Arc; Ranskassa elänyt naissoturi, hänessä olleen reinkarnaatiovoiman avulla hän pystyi uudelleen syntymään Maroniksi.
Hijiri Shikadō eli Noin Claude; Jeanne D'Arcin rakastaja joka suuttui Jumalalle tämän tapettua Jeannen ja siirtyi paholaisen puolelle.

Myst; Noinin apuri, esiintyy vain animessa

Zen Takazuchiya: Maron tutustui Zeniin sairaalassa, jossa tämä oli vaikean sairauden takia.

Lisäksi kirjojen pikkupalstoilla esiintyvät omana itsenään jotkin mangan tekijöistä.

  • Arina Tanemura (mangaka)
  • Ai Minase eli Nyomin (assistentti)
  • Ruka Kazuki (assistentti)
  • Kyakya Asano (assistentti)
  • Niki Seisou (assistentti)
  • Natsuna Kawase (assistentti)
  • Ohashi (toimitusjohtaja)