Kalevi Sorsa -säätiö

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kalevi Sorsa -säätiö on Suomen Sosialidemokraattista Puoluetta (SDP) lähellä toimiva ajatushautomo. Säätiö perustettiin vuonna 2005 ja nimettiin entisen SDP:n puheenjohtajan ja pääministerin Kalevi Sorsan mukaan. Säätiön toiminnanjohtaja on VTT Mikko Majander ja hallituksen puheenjohtaja Reijo Paananen. Säätiön tehtäväksi on määritelty demokratian ja tasa-arvoa edistävän yhteiskuntapolitiikan hahmottelu ja edistäminen.

Kalevi Sorsa -säätiön omassa julkaisusarjassa on julkaisuja seuraavilta tutkimusaloilta: makrotalouspolitiikka, innovaatiopolitiikkka, koulutuspolitiikka, sosiaaliturva, hyvinvointipalvelut, verotus, työmarkkinat, kuluttaminen ja demokratia. Säätiö pyrkii myös edistämään sosialidemokraattista aatekeskustelua julkaisuillaan.

Yhteiskuntatutkimuksen lisäksi säätiö on toteuttanut vuodesta 2008 lähtien demokratiaprojekteja Makedoniassa. Vuosina 2015-2017 toteutettavassa "Demokratian tukeminen monietnisessä Makedoniassa – vuorovaikutus ja yhteistyö" projektissa yhteistyökumppanit ovat makedonialainen Progres Institute for Social Democracy ja Saksan sosialidemokraatteja lähellä oleva Friedrich Ebert -säätiön Makedonian toimisto.

Säätiön toimintaan kuuluvat julkaisujen lisäksi seminaarit ja keskustelutilaisuudet sekä kansainvälinen verkostoituminen. Säätiö järjestää vuosittain 2-3 suurempaa englanninkielistä tapahtumaa Helsingissä, yleensä yhdessä Foundation for European Progressive Studies -ajatuspajan kanssa, joka on sosialidemokraattisten ja edistyksellisten ajatuspajojen eurooppalainen kattojärjestö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]