Kalanruoka

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Erilaista kuivaruokaa

Kalanruoka on ruokaa, jota käytetään akvaariokalojen ruokkimiseen. Kalanruoka ripotellaan akvaarioon, ja kalat syövät sen veden pinnalta tai antavat sen painua pohjaan.

Kalanruoka on useimmiten kuivamuodossa eli hiutaleruokana, joka kostuessaan tulee niin pehmeäksi, että kalat kykenevät syömään sen. Hiutaleiden lisäksi kalojen kuivaruoasta on pakattu useita erilaisia muotoja. Esimerkiksi pohjakaloille, kuten monneille, annetaan pohjalle putoavia tabletteja tai pellettejä. On olemassa myös tabletteja, jotka kiinnitetään keskikerroksen kaloja varten akvaarion lasiin. Pinta- ja keskikerroksen kalat syövät hiutaleita, jotka jäävät kellumaan pinnalle ja vajoavat hyvin hitaasti pohjalle. Pitkiin poissaoloaikoihin on keksitty erillinen lomaruoka. Lomaruoka on joko kuutio, joka pudotetaan pohjalle, tai kuutio, joka kelluu pinnalla. On myös lomatabletteja kaloille. Lomatableteista irtoaa ruokaa pikkuhiljaa, ja kala löytää irronneen ruokapalan. Pakkauksissa lukee aina, kuinka paljon lomaruokaa kuuluu laittaa akvaarioon. Lomaruokaa ei saa myöskään laittaa liikaa, sillä se pilaa veden liiallisella määrällä.

Monet akvaariokalat syövät myös tuoreruokaa, kuten hyönteisiä ja kasviksia. Eläinpitoista ruokaa myydään usein pakastettuna. Niitä myydään yleensä tieteellisellä tai englanninkielisellä nimellä. Tällaisia eläinlajeja ovat seuraavat:

Kasvilajeista suositaan ainakin seuraavia:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kaloihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.