Kaine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaine
Kaine, Hämähäkkimiehen klooni
Kaine, Hämähäkkimiehen klooni
Luoja(t) Terry Kavanagh & Steven Butler
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Web of Spider-Man nro 119
Henkilötiedot
Status Olinpaikka tuntematon
Voimat DNA rapeutuminen jonka sivuvaikutuksena voimat kasvavat, Kainen merkki, Hämähäkkimiehen voimat mutaatioituina, esim. hämähäkkivaistoa ei ole vaan Kaine näkee välähdyksiä mahdollisesta tulevaisuudesta
Suhteet
Sukulaiset Peter Parker ("veli"), Ben Reilly ("veli")

Kaine on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo, Hämähäkkimiehen vastustaja ja tämän "epäonnistunut" klooni. Kainen ensiesiintyminen oli Web of Spider-Man sarjakuvalehden numerossa 119, mutta tosiasiassa tämän oli luonut yhtenä ensimmäisistä kloonikokeinaan professori Miles Warren (Sakaali) kronologisesti vuosia aikaisemmin. Hahmon loivat Terry Kavanagh ja Steven Butler.

Kainea ei ole nähty sarjakuvissa "kloonisaagan" päättymisen jälkeen. On esitetty vihjaus että Norman Osbornin apumiehet ovat tappaneet tämän, mutta sitä ei ole vahvistettu. Tosin monet Marvelin lehtien kirjepalstan pitäjät ovat sanoneet tämän olevan elossa. "Kloonisaaga" kesti noin kolme vuotta, eikä muihinkaan siihen liittyviin hahmoihin ole viitattu Hämähäkkimiehen pääjatkumossa.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaine oli ensimmäinen Shakaalin kloonikokeista, joka ei välittömästi degeneroitunut raa'aksi geneettiseksi jätteeksi. Jonkin ajan jälkeen hidas geneettinen rappio kuitenkin tuli ilmiselväksi. Shakaali suuttui uudelle epäonnistumiselle ja suunnitteli tappavansa luomuksensa, pakottaen hyljeksityn kloonin pakoon. Klooni alkoi kutsua itseään Kaineksi ja otti myöhemmin käyttöön puvun joka hidasti hänen rappiotaan ja piilotti hänen ihonsa, mutta tuotti seitin kaltaiset arvet, jotka peittävät hänen kehoaan. Vaikka hänen DNA:nsa rapistui, Kaine kasvoi pidemmäksi ja vahvemmaksi kuin alkuperäinen Hämähäkkimies.

Kainen viha kasvoi hänen voimiensa kanssa. Eniten hän vihasi Ben Reillyä, jota hän, kuten Shakaalikin, uskoi alkuperäiseksi Hämähäkkimieheksi. Uskoen Peterin olevan onnistunut klooni, Kaine otti tehtäväkseen auttaa häntä. Tämä johti hänet myöhemmin tappamaan Synkän Metsästäjän ja Tohtori Mustekalan (Otto Octavius).

Kaine seurasi Beniä ympäri maailman, toimien välillä hintavana salamurhaajan. Salt Lake Cityssä Kaine tappoi etsivä Louise Kennedyn saatuaan tietää tämän toimivan yhdessä paikallisen mafian kanssa. Etsivä Jack Raven jäljitti myöhemmin hänen sormenjälkensä takaisin alkuperäiseen Peter Parkeriin New Yorkissa. Kun Peterin oikeudenkäynti oli menossa (jossa hänen paikkansa oli ottanut Ben Reilly), samaan aikaan Judas Traveller oli selvittänyt Hämähäkkimiehen kanssa mystisen portaalin salaisuuksia ja vienyt Hämähäkkimiehen oikeudenkäyntiin Ravencroftin kellariin. Tuomarina toimi Judas Traveller, syyttäjänä Carnage, puolustuspuheessa John Jameson, tri Kafka ja Kaine sekä valamiehistön jäseninä Kameleontti, Shriek ja muita Ravencroftin potilaita. Kaine hyökkäsi Travellerin kimppuun luullen tätä Juonijan mieheksi mutta Kainen merkki ei jättänyt häneen jälkeäkään ja Traveller todisti olevansa mahtavampi kuin Kaine. Carnage kutsui ensimmäisen todistajansa eli itsensä ja sanoi että ilman Hämähäkkimiestä hän olisi tavallinen kansalainen, mutta Kaine tiesi että Kasady oli murhaaja ilman Carnageakin ja hyökkäsi tämän kimppuun. Traveller kuitenkin lopetti taistelun lyhyeen. Carnage painosti seuraavaksi Malcolm Brigadea myöntämään, että oli ollut kateellinen Peter Parkerille. Carnage riisui Hämähäkkimiehen naamion ja kaikki saivat tietää tämän oikean henkilöllisyyden Ravencroftissa. Viimein Traveller pani kokeeksi tuomion täytäntöön, jolloin paljastui Kainen pakkomielteinen pyrkimys suojella Peteriä. Traveller sulki kaikki rikolliset selleihin ja päätti toistaiseksi leikkinsä. Kun Hämähäkkimies vei puolikuntoisen (matkalla vielä Stunnerin ruhjoman) Kainen väkipakolla oikeussaliin, suostui tämä tunnustamaan oman syyllisyytensä, mutta vasta kun Peter uhkasi paljastaa henkilöllisyytensä tuomarin edessä. Kaiken päätteeksi Kaine olisi vielä tappanut Reillyn ilman Hämähäkkimiehen väliintuloa. Kainea oltiin viemässä vankilaan, kun hän pakeni omille teilleen - eikä tämä ollut viimeinen kerta. Kun Ben ”paljastui” oikeaksi Hämähäkkimieheksi, Kaine pakeni poliisin hoteista mutta kuoli Hämitsarin, Hämähäkkimiehen muotoa muuttavan kloonin käsissä. Shakaali laittoi Kainen ruumiin regeneraatiokammioon, jossa se heräsi hiukan myöhemmin.

Yrittäen yhä murskata Reillyn hengen, Kaine käytti Elizabeth Tyneä (joka asui salanimellä Janine Godbe ammuttuaan väkivaltaisen isänsä), Benin elämän rakkautta siitä lähtien, kun he tapasivat Salt Lake Cityssä. Kun Ben otti Hämähäkkimiehen roolin, Kaine houkutteli Janinen takaisin New Yorkiin ja yritti tappaa sekä itsensä että heidät. Heidän rakkautensa kuitenkin sai Kainen luovuttamaan ja sekä hän että Janine antautuivat poliisille. Myöhemmin Kaine karkasi vankilasta ja nähtiin viimeksi Kreikassa. Kaine kuoli numerossa 2.12, Sasha Kravinoffin tapettua hänet palauttaakseen Kravenin takaisin henkiin.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puutteellisena kloonina Kainen biologinen rakenne rappeutuu. Sivuvaikutuksena hänen hämähäkkivoimansa ovat kuitenkin kasvaneet eri tasolle kuin Parkerin. Kaine on huomattavasti Parkeria voimakkaampi, ja hänen tarttumiskykynsä on niin vahva, että hän pystyy repimään rakennuksia perustuksiltaan (ja kaatamaan niitä huono-onnisten vihollistensa niskaan). Hämähäkkimiehen ennakoiva vaisto puolestaan ilmenee Kainella ennaltatietämiskohtauksina; hän saattaa äkisti saada välähdyksiä todennäköisestä (vaan ei ehdottomasta) tulevaisuudesta. Lisäksi hänellä on selittämätön voima, "Kainen merkki" jolla hän voi kädellään polttaa ihmisen ihoon tietyn muotoisen arven.

Kainen puvun on sanottu hidastavan degeneraatiota. Hän on myös ollut Shakaalin geenikäsittelyssä, mikä on mahdollisesti pysäyttänyt rappeutumisprosessin. Paettuaan viimeksi poliisin hoivista hänet on nähty ainakin Kreikassa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.