Kaikenkattava kauneus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaikenkattava kauneus
Collateral Beauty
Ohjaaja David Frankel
Käsikirjoittaja Allan Loeb
Tuottaja Allan Loeb
Michael Sugar
Säveltäjä Theodore Shapiro
Kuvaaja Maryse Alberti
Leikkaaja Andrew Marcus
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Kesto 97 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 36–40,3 miljoonaa dollaria
Tuotto 88,5 miljoonaa dollaria
Aiheesta muualla
IMDb

Kaikenkattava kauneus on vuonna 2016 julkaistu amerikkalainen fantasia-draamaelokuva, jonka on ohjannut David Frankel ja kirjoittanut Allan Loeb. Elokuvan pääosassa näyttelee Will Smith ja muissa rooleissa nähdään Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, Kate Winslet ja Helen Mirren.

Kaikenkattava kauneus sai ensi-iltansa Dubain kansainvälisillä elokuvajuhlilla 13. joulukuuta 2016. Yhdysvalloissa elokuva julkaistiin 16. joulukuuta 2016. Will Smith oli roolistaan ehdolla NAACP Image Award -palkinnon saajaksi.[1]Naomie Harris voitti vuonna 2016 yhdistetysti sekä roolistaan Madeleinena että työstään Moonlight -elokuvassa Hollywood Breakthrough Performance Award -nimisen palkinnon.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menestyvä mainosjohtaja Howard Inlet masentuu tyttärensä traagisen kuoleman jälkeen. Howard viettää aikaansa yksin tekemällä dominorakennelmia toimistolla.

Howardin ystävät ja liikekumppanit Whit Yardsham, Claire Wilson ja Simon Scott pelkäävät sekä Howardin terveyden että heidän yrityksensa puolesta, sillä Howardin käyttäytyminen on aiheuttanut yritykselle taloudellista haittaa.

Kolmikko palkkaa yksityisen tutkijan, Sally Pricen, hankkimaan todisteita siitä, ettei Howard sovellu johtamaan yritystä, mikä antaisi kolmikolle mahdollisuuden ottaa langat käsiinsä.

Howard kirjoittaa "Rakkaudelle", "Ajalle" ja "Kuolemalle" kirjeet ja esittelee ne ryhmälle. Whit, Claire ja Simon palkkaavat Brigitten, Raffin ja Amyn näyttelemään "Rakkautta", "Aikaa" ja "Kuolemaa", jotta Howard voisi kohdata hänen kirjeidensä kohteet. Suunnitelmana on, että Sally tallentaa nämä kohtaamiset ja poistaa näyttelijät digitaalisesti, jotta Howard vaikuttaisi olevan henkisesti epätasapainossa ja he voisivat myydä yrityksen.

Valmistuessaan rooleihinsa Brigitte, Raffi ja Amy viettävät aikaa Simonin, Clairen ja Whitin kanssa, jotka käyvät läpi omia henkilökohtaisia ongelmiaan.

Kohdattuaan "Rakkauden", "Ajan" ja "Kuoleman", Howard osallistuu sururyhmään, jossa hän ystävystyy Madeleinen kanssa, joka on myös kokenut kovia. Madeleine kertoo Howardille, että tyttärensä Olivian kuolinpäivänä vanha nainen sairaalassa oli käskenyt häntä huomaamaan "kaikenkattavan kauneuden", jonka hän on oppinutkin myöhemmin tunnistamaan.

Howard kohtaa uudelleen "Rakkauden", "Ajan" ja "Kuoleman". Seuraavana päivänä Howard osallistuu kokoukseen, jossa näytetään kuvia aiemmista kohtaamisista. Howard tajuaa oman henkisen tilansa ja ilmaisee kiitoksensa siitä ystävilleen.

Howard vierailee Madeleinen luona jouluaattona ja heidän menneisyytensä tapahtumat kietoutuvat yhteen. Lopuksi ilmassa on vielä mystisyyttä, kun Howard viimeisen kerran näkee Amyn, Raffin ja Brigitten.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvauspaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan kuvaukset alkoivat 22. helmikuuta 2016 Queensissa, New Yorkissa ja Manhattanilla. Elokuvaa kuvattiin myös Whitney Museum of American Artissa.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warner Bros. julkaisi elokuvan 16. joulukuuta 2016. Elokuvan budjetti oli 36 miljoonaa dollaria ja elokuva tuotti maailmanlaajuisesti yli 88,5 miljoonaa dollaria.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaikenkattava kauneus imdb.com.
  2. Honorees Database Hollywood Film Awards. Viitattu 22.8.2020. (englanniksi)
  3. Collateral Beauty Box Office Mojo. Viitattu 22.8.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]