Kai Puolamäki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kai Puolamäki on suomalainen fyysikko, joka toimii nykyään informaatiotekniikan tutkijana. Julkisuudessa hän on parhaiten tunnettu sananvapauden puolustajana ja tekijänoikeuksien laajentamisen ja niiden väärinkäytön vastustajana. Hän on EFFIn hallituksen jäsen ja useiden EFFIn kannanottojen kirjoittaja.

Puolamäki väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2001 aiheena Breaking of R-parity and supersymmetry in supersymmetric models. Hänen aikaisemmat julkaisunsa fysiikan alalla käsittelivät muun muassa Higgsin bosonia.

Vuoden 2003 jälkeen hänen julkaisunsa ovat käsitelleet informaatiotekniikkaa. Hän toimii opettavana tutkijana Teknillisen korkeakoulun Informaatiotekniikan laboratoriossa. Hän on aktiivinen ja pitkäaikainen kirjoittaja sfnet-uutisryhmissä. Hän myös pitää yllä finet-ryhmähierarkian epävirallista ryhmälistaa. Puolamäki kirjoittaa blogia EFFIn sivuilla.

Puolamäki on kehittänyt suomeksi termin "tekijänoikeuskaappaus" ja luonut "Tekijänoikeuskaappausten valvontakeskuksen" seuraamaan ja luetteloimaan tapauksia, joissa oikeuksia omistamattomat valheellisesti väittävät näitä omistavansa tai oikeudenomistajat perusteettomasti yrittävät rajoittaa materiaalinsa laillista käyttöä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]