Kaakkois-Suomen Kolmonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaakkois-Suomen Kolmonen on Suomen miesten jalkapallon neljänneksi korkeimman sarjatason Kolmosen Kaakkois-Suomessa pelattava lohko. Sarjan järjestää Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri, johon kuuluvat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat kokonaisuudessaan sekä osia Etelä-Savon, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan maakunnista.[1]

Kaakkois-Suomen piirin joukkueista Kolmosta ylemmissä sarjoissa pelaavat FC KooTeePee (Ykkönen), KTP ja MP (Kakkonen).[2]

Lohkovoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[3]

Joukkue
Sudet 5
KTP 5
MiKi 5
PEPO 4
STPS 4
Kultsu FC 3
Peli-Karhut 3
MyPa 3
PaSa 2
LauTP 2
PU-62 2
KumuP 2
LaPa 2
SavU 1
VKajo 1
FC Kouvola 1
Äänekosken Huima 1
PaPe 1
Joutsenon Kullervo 1
Heinolan Palloilijat-47 1
Kotkan Jäntevä 1
Kotkan Palloseura 1
HaPK 1

Entisiä joukkueita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita korkeimmillaan Kolmosessa viime vuosina pelanneita joukkueita.

FC PaSa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Imatran Pallo-Salamat

FC Villisiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FC Villisiat on jalkapalloseura Elimäeltä. Edustusjoukkuetoiminnan lisäksi seuralla on ikämies- ja junioritoimintaa. Aikaisemmin joukkue tunnettiin emoseuransa mukaan nimellä Elimäen Vauhti. Joukkue nousi kaudeksi 2008 Kolmoseen, kun heinolalainen HP-47 luopui sarjapaikastaan, mutta se putosi kaudeksi 2009 jälleen Neloseen.

HaPK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haminan Pallo-Kissat (HaPK) on vuonna 1950 perustettu haminalainen jalkapalloseura. Miesten edustusjoukkueen lisäksi seuralla on useita ikämies- ja juniorijoukkueita sekä futsal-toimintaa. Seuran pääpainopiste onkin juniorikasvatuksessa.

KoRe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kotkan Reipas

Kotkan Reipas (KoRe) on vuonna 1938 perustettu kotkalainen urheiluseura. Jalkapallossa seuran joukkue on pelannut parhaimmillaan SM-sarjaa vuosina 1955 ja 1957. Se nousi Kolmoseen kaudeksi 2009 täydennysmenettelyn kautta Purhan luovuttua paikastaan.

Lappee JK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: PEPO Lappeenranta

Lappeen Jalkapalloklubi (Lappee JK) perustettiin vuoden 2007 lopulla alun perin PEPOn ja Rakuunoiden junioriorganisaation Rakuunat Junioreiden talenttiseuraksi, jonka nimen alla seurat osallistuivat yhteisellä joukkueella B-junioreiden Ykköseen. Kaudella 2009 Lappee JK osallistui myös miesten Kolmoseen sen otettua sarjaan nousseen PEPOn reservijoukkueen (PEPO/2) paikan.

Purha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Purha

Purha on vuonna 1958 perustettu jalkapalloseura Kouvolan Inkeroisista. Miesten edustusjoukkue pelasi vielä kaudet 2006–2008 Kolmosessa, mutta seura luopui paikastaan kaudeksi 2009 ja jatkoi pelaamista Nelosessa kakkosjoukkueen paikalla. Kotiottelunsa joukkue pelaa Inkeroisten urheilukentällä. Seuralla on myös laajamuotoista junioritoimintaa.

SiU[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Simpeleen Urheilijat

Simpeleen Urheilijat (SiU) on vuonna 1936 perustettu urheilun yleisseura Simpeleeltä, Rautjärven kunnasta. Jalkapallossa seuralla on edustusjoukkueen reservijoukkue sekä laaja-alaista junioritoimintaa. Kotiottelunsa SiU pelaa Simpeleen urheilukentällä.

Sudet/2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sudet (urheiluseura)

TsV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Taipalsaaren Veikot

Taipalsaaren Veikot (TsV) on vuonna 1915 perustettu urheilun yleisseura. Joukkueen kotiottelut pelataan Saimaanharjun urheilukentällä.

VoPpK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voikkaan Potkupallokerho (VoPpK) on jalkapallon erikoisseura Kouvolan Voikkaalta. Sen kotikenttä on Voikkaan pallokenttä. Edustusjoukkueen lisäksi seuralla on alemmalla sarjatasolla pelaava reservijoukkue.

VoPpK syntyi vuonna 1995 Tärpätti-nimisen puulaakijoukkueen pohjalta, kun joukkueen jäsenet eivät enää jaksaneet kierrellä puulaakiturnauksia, mutta halusivat pelata jalkapalloa. Joukkueen ensimmäinen virallinen kausi käynnistyi vuonna 1996 Kutosessa. Heti ensimmäisen kauden päätteeksi joukkue nousi Vitoseen, sieltä kaudeksi 2001 Neloseen ja kaudeksi 2005 Kolmoseen. VoPpK pelasi Kolmosessa kauteen 2009 asti kunnes luopui sarjapaikastaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2011 Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri. Viitattu 20.4.2012. [vanhentunut linkki]
  2. Liiton sarjat Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri. Arkistoitu 22.3.2012. Viitattu 20.4.2012.
  3. Arkisto Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri. Arkistoitu 22.3.2012. Viitattu 20.4.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkueiden sivustot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]