K-Meleon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
K-Meleon 1.1.4 ja englanninkielisen Wikipedian etusivu

K-Meleon on Windowsissa toimiva verkkoselain, joka on vapaa, pienikokoinen ja nopea. Se käyttää Mozilla-projektin Gecko-ydintä verkkosivujen näyttämiseen. Selaimen uusin versio on 5. maaliskuuta 2010 ilmestynyt K-Meleon 1.5.4.

Hitailla tietokoneilla K-Meleon on yleensä Mozilla-projektin Firefox-selainta nopeampi kevyemmän käyttöliittymänsä ansiosta. Muistinkulutus on huomattavasti pienempi (vrt. Firefox 119 Mt / K-meleon 27 Mt ). Firefoxissa on toisaalta enemmän ominaisuuksia.

Ohjelma on erittäin muokattava, vaikkakin jo perusasetuksista on pyritty tekemään käyttökelpoiset. Valikoita voi muokata vain käsittelemällä niiden asetuksiin vaikuttavaa tekstitiedostoa. Komentojen pikanäppäinten vaihtaminen onnistuu samalla tekniikalla. K-Meleon sisältää oman makrokielen. Ohjelma on hyvin modulaarinen: sitä voi laajentaa erilaisilla lisämoduleilla (plugins), joita löytyy mm. kirjanmerkkien (IE, Opera, Netscape -yhteensopivuus) hallintaan, makrokieleen ja sivuhistoriaan. Ohjelmalle löytyy myös runsaasti valmiita teemoja, joiden avulla vaihdetaan käyttöliittymän ulkoasu toiseksi.

K-Meleon tukee verkkosivujen avaamista eri välilehdille, joita ohjelmassa nimitetään tasoiksi (layers). Ponnahdusikkunoiden (popup windows) esto on myös käytettävissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta K-Meleon.