Kämppäys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kämppäys (camp, camppaus, cämppäys) eli leiriytyminen[1] on videopelien verkkomoninpeleissä käytettävä termi, jolla viitataan kauan samassa paikassa pysymiseen.[2][1] Ensimmäisen ja kolmannen persoonan ammuntapeleissä kämppäyksen tarkoituksena on saada strateginen etulyöntiasema vastapelaajien suhteen, kun taas verkkoroolipeleissä leiriytymisen tarkoituksena on odottaa ryhmänä jonkin tietyn NPC-vastuksen ilmaantumista sen henkiinheräämispaikalla ja päästä näin raidaamaan mahdollisimman nopeasti[3].

Kämppäämistä esiintyy erityisesti ensimmäisen ja kolmannen persoonan ammuntapelien (joita ovat mm. Unreal-, Quake-,Counter-Strike- ja Call of Duty -pelisarjojen pelit) verkkomoninpeleissä. Hidastempoisissa ja realistisimmissa peleissä kämppäys on usein hyödyllistä ja erittäin taktistakin, tosin joissakin peleissä ja/tai peliyhteisöissä myös halveksittua.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Carless, Simon: Pelaajan niksikirja, s. 220. (Alkuperäisteos: Gaming Hacks, 2005.) Suomentanut Marko Niemi. Readme.fi, 2005. ISBN 952-5592-21-9.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pelaajan niksikirja s. 93
  2. Wes, Laurie: Video Game Strategy: Camping, Trapping, and Patrolling 1.2.2010. Associated Content, Inc.. Viitattu 8.7.2010. (englanniksi)
  3. Pelaajan niksikirja s. 116
  4. Panssarivaunuja, kämppimistä ja yllätysliikkeitä - World of Tanks -olympialaiset Dome.fi. 11.4.2014. Viitattu 7.9.2014.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.