Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, JSBE on Jyväskylän yliopiston yksikkö. Se on perustettu 1.3.1997 alkaen itsenäiseksi taloustieteelliseksi osastoksi, ja siellä on lukuvuonna 2014-2015 noin 1 300 opiskelijaa ja 120 opettajaa.[1] Nimi muutettiin taloustieteiden tiedekunnasta Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluksi vuonna 2010.[2]

Koulu antaa tutkimukseen perustuvaa opetusta yrityksen taloustieteissä ja kansantaloustieteessä, ja sen opetusaineita ovat taloustiede, johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, yritysten ympäristöjohtaminen ja yrittäjyys.[2]

Kauppatieteellistä koulutusta Jyväskylässä on annettu vuodesta 1967 ja yksikkö vakiintui 1973 yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan alaiseksi laitokseksi.[2]

Avance-täydennyskoulutusyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avance-johtamiskoulutus on Jyväskylän yliopiston liikkeenjohdon täydennyskoulutusta tarjoava yksikkö, joka toimii Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun yhteydessä. Avance tuottaa sekä räätälöityjä tilauskoulutuksia että kokeneen liikkeenjohdon Executive MBA -koulutusta [3].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avancen historia alkaa vuodesta 1984, jolloin oltiin tunnistettu tarve kokeneen liikkeenjohdon koulutukselle. Tarpeeseen suunniteltiin Menestyksen strategiat -koulutusohjelma ja sen toteuttamiseksi perustettiin Avance-johtamiskoulutus omaksi yksikökseen Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskukseen. Vuodesta 2011 lähtien Avance-johtamiskoulutus on ollut osana Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulua [4].

Executive MBA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avance-johtamiskoulutus on tuottanut kokeneen liikkeenjohdon MBA-koulutusta vuodesta 1989, jolloin Menestyksen strategiat -koulutusohjelman ympärille kehitettiin laajempi MBA-ohjelma. Nykyisin Executive MBA (EMBA) -nimellä oleva koulutusohjelma on luonteeltaan osa-aikainen ja tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa kolmen vuoden aikana [3].

Talouselämä-lehti julkaisee johdon koulutukseen liittyviä ostajien kokemuksia ja mielikuvia. Uusimmassa, syksyllä 2012 julkaistussa selvityksessä Avance-johtamiskoulutus nostettiin yhdeksi suurimmista nousijoista ollen kokonaismittaristossa kolmantena [5].

Kansainvälinen akkreditointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avancen Executive MBA -ohjelma on ainoa suomenkielinen MBA-koulutus, jolla on kansainvälinen AMBA-akkreditointi (Association of MBAs) [6]. AMBAn akkreditointi on myönnetty vain hieman yli 200 koulutusyksikölle maailmanlaajuisesti [7].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu esittäytyy (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. a b c Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun historia (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. a b Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu: Avance-johtamiskoulutus jyu.fi. Viitattu 25.9.2014. (suomeksi)
  4. Jyväskylän yliopisto: Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutus uudistuu jyu.fi. Arkistoitu 7.8.2011. Viitattu 25.9.2014. (suomeksi)
  5. Talouselämä, 2012, nro 27.
  6. Association of MBAs: The Global guide to Accredited MBAs ambaguide.com. Arkistoitu 6.10.2014. Viitattu 25.9.2014. (englanniksi)
  7. Association of MBAs: About usArkistoitu kopio mbaworld.com. Arkistoitu 22.9.2014. Viitattu 25.9.2014. (englanniksi)