Jyväskylän ammattiopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jyväskylän ammattiopisto
Motto Oppimassa tulevaisuuden ammattilaiseksi
Hallintomuoto Kuntayhtymä
Rehtori Pirjo Kauhanen
Toimipaikat Jyväskylä, Petäjävesi
Opiskelijamäärä 4 500
Kotisivu gradia.fi
Viitaniemen kampus

Jyväskylän ammattiopisto (vuodesta 2018 Gradia) on monialainen nuorten ammatillinen oppilaitos, jolla on tutkintoon johtavaa koulutusta kolmessa yksikössä: Tekniikka ja liikenne, Kauppa ja palvelut sekä Hyvinvointi ja kulttuuri. Jokaisessa kolmesta yksiköstä opiskelee noin 1 500 perustutkinto-opiskelijaa.[1] Lisäksi oppilaitoksessa toimivat Yhteisten opintojen yksikkö ja Opiskelijapalvelut-yksikkö. Ammattiopistoa johtaa rehtori ja ammattiopiston yksiköitä yksikönjohtajat yhdessä koulutuspäälliköiden kanssa. Jyväskylän ammattiopistossa nuoret voivat suorittaa 25 eri alan perustutkintoa ja valmistua 39 ammattinimikkeellä.

Tutkintoihin johtavan koulutuksen lisäksi Jyväskylän ammattiopisto järjestää Ammattistartti-koulutusta, perus- ja lisäopetusta (Oksa-koulutus) sekä yhdistelmäopintoja. Taiteen perusopetusta järjestetään musiikissa ja tanssissa.

Jyväskylän ammattiopiston palveluksessa on 500 henkilöä ja sen liikevaihto on 41 miljoonaa euroa. Opiskelijoita ammattiopistossa opiskelee noin 4 400 ja taiteen perusopetuksessa noin 1 200. Tutkinnon suorittaneita opiskelijoita on vuosittain noin 1 200. Koulutusta toteutetaan kuudessa toimipisteessä Jyväskylässä ja Petäjävedellä.

Jyväskylän ammattiopisto on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää, johon kuuluvat myös Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jyväskylän aikuisopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus ja kiinteistöliikelaitos. Ravintola Priimus on osa Jyväskylän ammattiopistoa.

Jyväskylän ammattiopistossa toimii myös aktiivinen opiskelijayhdistys, Jyväskylän ammattiopiston Opiskelijayhdistys JAMO ry.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkistoitu kopioTietoa meistä Jyväskylän ammattiopisto , jao.fi. Arkistoitu 20.9.2016. Viitattu 18.7.2016.