Justice League (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Justice League
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tarina
  • Chris Terrio
  • Zack Snyder
Perustuu Gardner Foxin sarjakuvaan Oikeuden Puolustajat
Tuottaja
Säveltäjä Danny Elfman
Kuvaaja Fabian Wagner
Leikkaaja
  • David Brenner
  • Richard Pearson
  • Martin Walsh
Tuotantosuunnittelija Patrick Tatopoulos
Pukusuunnittelija Michael Wilkinson
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta
Kesto 120 minuuttia[1]
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 300 miljoonaa $[2]
Tuotto 657,9 miljoonaa $[3]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Justice League on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut Zack Snyderin ohjaama sekä Chris Terrion ja Joss Whedonin käsikirjoittama yhdysvaltalainen supersankarielokuva, joka perustuu DC Comicsin luomaan supersankariryhmään Oikeuden Puolustajat. Se on DC Extended Universen viides elokuva ja sen pääosissa ovat Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen ja J. K. Simmons. Elokuvassa Teräsmiehen muistoa kunnioittava Batman yhdistää voimansa Ihmenaisen, Salaman, Vesimiehen ja Kyborgin kanssa pelastaakseen planeetan Steppenwolfilta ja parademoneilta.

Elokuva julkistettiin lokakuussa 2014, Snyderin ja Terrion ollessa kiinnitettyinä ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi. Kuvaukset alkoivat huhtikuussa 2016 ja päättyivät lokakuussa 2016. Snyder jätti projektin toukokuussa 2017 tyttärensä kuoleman vuoksi, jolloin Whedon sai tehtäväkseen työstää muutamia lisäkohtauksia ja viedä loppuun elokuvan jälkituotannon. Snyder sai yksin kunnian ohjauksesta, mutta Whedon kreditoitiin toiseksi käsikirjoittajista.

Justice League sai maailmanensi-iltansa Pekingissä 26. lokakuuta 2017. Elokuvateattereihin se saapui Suomessa 15. marraskuuta 2017 ja Yhdysvalloissa 17. marraskuuta 2017. Elokuvan julkaisun jälkeen fanit aloittivat kampanjan sen puolesta, että DC Films ja Warner Bros. julkaisivat Snyderin alkuperäisen version elokuvasta. Tämä versio, Zack Snyder’s Justice League, julkaistaisiin HBO Max -suoratoistopalveluun 18. maaliskuuta 2021.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuhansia vuosia sitten Steppenwolf ja hänen armeijansa pelolla itseään ruokkivia parademoneita yrittivät valloittaa Maan ja muuttaa sen vehreästä planeetasta tuliseksi erämaaksi ”Yhtenäisyydellä”, jonka voi saavuttaa yhdistämällä toisiinsa kolme emolaatikoiksi kutsuttua kuutionmuotoista laitetta. Amatsonit, atlantislaiset, ihmiset, Vihreät Lyhdyt ja Olympolaiset jumalat kuitenkin torjuivat Steppenwolfin hyökkäyksen, minkä jälkeen amatsonit, atlantislaiset sekä ihmiset ottivat kukin yhden emolaatikon ja kätkivät ne.

Nykyhetkessä maailma suree yhä Teräsmiehen kuolemaa.[a] Ihmiskunnan tunteman pelon aistinut Steppenwolf aikoo parademoniensa kanssa yrittää uudelleen Maan valtaamista saadakseen takaisin mestarinsa Darkseidin luottamuksen. Hän teleporttautuu ukkosputkella Themysciraan ja varastaa siellä olevan emolaatikon, minkä jälkeen amatsonikuningatar Hippolyta varoittaa tytärtään Diana Princea tästä. Bruce Wayne päättää edetä suunnitelmassaan koota metaihmisistä ryhmän uhan torjumiseksi ja yrittää värvätä ”Vesimiehenä” tunnetun puoliatlantislaisen Arthur Curryn sekä yli-inhimillisen nopeuden omaavan Barry Allenin, kun taas Diana yrittää värvätä kyborgiksi muutetun Victor Stonen. Arthur ja Victor kieltäytyvät, mutta Barry suostuu liittymään. Victor muuttaa mielensä, kun parademonit kidnappaavat hänen isänsä Silas Stonen ja joukon muita S.T.A.R. Labsin tiedemiehiä löytääkseen ihmisten kätkemän emolaatikon.

Steppenwolf hyökkää Atlantikseen ja onnistuu saamaan sieltä toisen emolaatikon, Arthurin lähtiessä hänen peräänsä. Gotham Cityn poliisipäällikkö James Gordon kertoo ryhmälle kuinka parademonien oli havaittu liikkuvan maanalaisissa tunneleissa ja he päättelevät Steppenwolfin piileskelevän hylätyissä tunneleissa Braxton Islandilla. Bruce, Diana, Barry ja Victor onnistuvat pelastamaan kidnapatut tiedemiehet, mutta Steppenwolf on liian voimakas vastustaja. Tunneleihin alkaa tulvia vettä, mutta Atlantiksen hyökkäyksen jälkeen mielensä muuttanut Arthur pelastaa heidät ja liittyy ryhmään. Victor noutaa viimeisen emolaatikon sen kätköpaikasta ja Bruce päättää käyttää sitä herättääkseen Teräsmiehen jälleen henkiin, sekä pysäyttääkseen Steppenwolfin että palauttaakseen ihmiskunnan toivon. Diana ja Arthur suhtautuvat suunnitelmaan epäluuloisesti, mutta Brucella on hätäsuunnitelma, jos Teräsmies hyökkäisi heidän kimppuunsa.

He kaivavat Teräsmiehen ruumiin ylös haudastaan ja asettavat sen kryptonilaisaluksen vesiin ennen kuin aktivoivat emolaatikon Barryn voimilla herättääkseen Teräsmiehen jälleen henkiin. Teräsmies kärsii kuitenkin osittaisesta muistinmenetyksestä ja hyökkää ryhmän kimppuun, kun Victor vahingossa ampuu häntä. Mutta viime hetkellä Bruce paljastaa hätäsuunnitelmansa ja kutsuu paikalle Lois Lanen. Loisin näkeminen saa Teräsmiehen rauhoittumaan ja hän lähtee tämän mukana Smallvilleen saadakseen takaisin loputkin muistonsa. Mutta viimeisen emolaatikon jäädessä vartioimatta, Steppenwolf onnistuu helposti viemään sen.

Viisikko lähtee ilman Teräsmiestä Pozharnovin kylään, Venäjälle, missä Steppenwolf yhdistää jälleen emolaatikot, aikomuksenaan muokata Maa samanlaiseksi kuin oma kotiplaneettansa. Ryhmä taistelee parademoneita vastaan ja Victor yrittää Steppenwolfin estoista huolimatta erottaa emolaatikot toisistaan. Lopulta Teräsmies saapuu ja auttaa Barrya evakuoimaan kaupungin sekä Victoria erottamaan emolaatikot. Kuusikko saa etulyöntiaseman Steppenwolfia vastaan, ajaen nyt vuorostaan hänet pelon partaalle. Parademonit aistivat Steppenwolfin pelon ja teleporttaavat hänet mukanaan väkisin pois Maasta.

Taistelun jälkeen Bruce päättää jälleenrakentaa Waynen kartanon tehdäkseen siitä ryhmän päämajan ja päättää Dianan kanssa varautua mahdollisiin uusiin jäseniin. Diana alkaa toimia ”Ihmenaisena” julkisesti, Barry tekee vaikutuksen isäänsä saamalla työpaikan Central Cityn poliisivoimien rikoslaboratoriosta, Victor palaa S.T.A.R. Labsiin opettelemaan isänsä avustuksella kykyjensä hallintaa, Arthur palaa takaisin Atlantikseen ja Teräsmies palaa entiseen elämäänsä Clark Kentinä. Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa Barry ja Teräsmies päättävät kilpailla siitä kumpi on nopeampi. Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Lex Luthor on paennut Arkhamin mielisairaalasta ja ehdottaa palkkamurhaaja Slade Wilsonille oman ryhmäänsä kokoamista sankareita vastaan.[b]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Warner Bros. palkkasi Michele ja Kieran Mulroneyn tekemään käsikirjoituksen Oikeuden Puolustajat -elokuvalle.[5] Samoihin aikoihin peruttiin Joss Whedonin suunnittelema elokuva Ihmenaisesta sekä David S. Goyerin suunnittelema elokuva Salamasta.[6][7] Käsikirjoitus elokuvalle, jolle annettiin nimi Justice League: Mortal, sai positiivista palautetta. Koska Superman Returnsin tuotto jäi alhaiseksi, Brandon Routhia ei pyydetty uusimaan Teräsmiehen roolia, eikä elokuvassa Batman Begins näytellyttä Christian Balea pyydetty Batmanin rooliin. Justice League: Mortalin oli tarkoitus aloittaa aivan uusi elokuvasarja, johon kuului useita jatko-osia ja spin-off-elokuvia.

Käsikirjoittajien lakko 2007–2008 kuitenkin viivästytti projektia, kuten myös tuotantopaikan vaihtuminen useita kertoja. Vuonna 2008 elokuva julistettiin peruutetuksi ja studio yritti toteuttaa ensin sooloelokuvia pääsankareista. Vuonna 2011 ilmestynyt Green Lantern ei kuitenkaan menestynyt ja ainoaksi sooloelokuvaprojektiksi, joka eteni kunnollista tahtia, jäi vuoden 2013 elokuva Man of Steel. Pian Man of Steelin kuvausten päätyttyä Warner Bros. palkkasi Will Beallin tekemään käsikirjoituksen uudelle Justice League -elokuvalle.[8] Warner Brosin johtaja Jeff Robinov selitti, että Man of Steel voisi "asettaa sävyn sille, mitkä elokuvat tulevat menemään eteenpäin. Siinä tämä on ehdottomasti ensimmäinen askel."[9] Elokuva sisälsi viittauksia muiden DC-universumin supersankareiden olemassaoloon[10], ja asettaisi sävyn DC Comicsin hahmojen jaetulle fiktiiviselle elokuvauniversumille.[11] Goyer ilmoitti, että Vihreä Lyhty esiintyisi yhdessä tulevista elokuvista, joka olisi hahmon uudelleenfilmatisointi, eikä liittyisi mitenkään vuoden 2011 elokuvaan.[12] Man of Steelin julkaisun myötä, kesäkuussa 2013, Goyer palkattiin käsikirjoittamaan jatko-osa, sekä uusi Justice League -elokuva, kun Beallin käsikirjoitus hylättiin studion tyytymättömän vastaanoton vuoksi.[13] Jatko-osan nimeksi paljastettiin Batman v Superman: Dawn of Justice, elokuva, jossa Man of Steelin Henry Cavill palaisi Teräsmiehen rooliin, ja jossa Ben Affleck sekä Gal Gadot näyttelisivät Batmania ja Ihmenaista. Elokuvat sijoittuvat eri universumiin kuin Nolanin ja Goyerin Yön ritari -trilogia, vaikka Nolan oli yhä mukana Batman v Supermanin vastaavana tuottajana.[14] Huhtikuussa 2014 julkistettiin, että Zack Snyder ohjaisi myös Justice League -elokuvan Goyerin käsikirjoituksen pohjalta.[15] Warner Bros. raportoi myöhemmin, että Chris Terrio uudelleenkirjoittaisi Justice Leaguen, tehtyään vaikutuksen uudella käsikirjoituksellaan Batman v Supermanille.[16] Lokakuussa 2014, Warner Bros. ilmoitti, että elokuva julkaistaisiin kaksiosaisena, DC Extended Universen viidentenä ja kymmenentenä elokuvana, ensimmäisen osan saadessa ensi-iltansa vuonna 2017, ja toisen osan vuonna 2019. Snyder ohjaa molemmat elokuvat.[17] Heinäkuussa 2015 paljastettiin, että Terrio on viimeistellyt työnimellä Justice League Part One kulkeneen ensimmäisen elokuvan käsikirjoituksen.[18] Zack Snyderin mukaan elokuvan inspiraationa toimii Jack Kirbyn sarjakuvasarja Uudet Jumalat,[19] ja että elokuvan roisto olisi Steppenwolf, Apokolips-planeetan sotajoukkojen komentaja ja Darkseidin eno. Hänen hologramminsa nähtiin aiemmin elokuvasta Batmanin v Superman: Dawn of Justice poistetussa kohtauksessa kolmen emolaatikon kera.[20] Tuottajat Deborah Snyder ja Charles Roven julkistivat kesäkuussa 2016, että toinen Justice League -elokuva tulee olemaan ensimmäisestä elokuvasta erillinen tarina.[21]

Roolijako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan keskeisten supersankarien näyttelijät esittelyssä vuoden 2016 Comic-Conissa San Diegossa. Vasemmalta oikealle Ben Affleck, Gal Gadot, Ray Fisher, Ezra Miller, Jason Momoa ja Henry Cavill.

Huhtikuussa 2014 Ray Fisher valittiin näyttelemään Victor Stonea / Kyborgia ja tekemään cameo-esiintyminen elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice ennen kuin hän esiintyisi isommassa roolissa Justice League -elokuvissa.[22][23] Henry Cavillin, Ben Affleckin, Gal Gadotin ja Amy Adamsin odotetaan myös palaavan elokuvasta Batman v Superman: Dawn of Justice tuttuihin rooleihinsa.[24] Lokakuussa 2014 Jason Momoa valittiin näyttelemään Arthur Currya / Vesimiestä, ja tekee ensiesiintymisen Dawn of Justicessa.[25][26] 13. tammikuuta 2016 The Hollywood Reporter julkisti Amber Heardin olevan neuvotteluissa Meran rooliin.[27] Maaliskuussa 2016 tuottaja Charles Roven kertoi, ettei Vihreä Lyhty esiintyisi DC Extended Universen elokuvissa ennen toista Justice League -elokuvaa.[28] Lisäksi The Hollywood Reporter ilmoitti J. K. Simmonsin olevan valittu näyttelemään poliisipäällikkö James Gordonia,[29] ja Heardin vahvistettiin olevan valittu Meran rooliin.[30] Adams myös vahvisti uusivansa Lois Lanen roolin molemmissa Justice League -elokuvissa.[31] Huhtikuussa 2016 The Hollywood Reporter raportoi Willem Dafoen olleen valittu toistaiseksi tuntemattomaan rooliin,[32] joka myöhemmin paljastettiin Nuidis Vulkoksi.[33] Huolimatta hahmonsa kuolemasta Batman v Supermanissa Cavill vahvisti tulevansa esiintymään molemmissa Justice League -elokuvissa.[34] Huhtikuun lopulla Jeremy Ironsin raportoitiin palaavan Alfred Pennyworthin rooliin.[35] Saman kuukauden aikana Jesse Eisenberg kertoi palaavansa Lex Luthorin rooliin.[36] Heinäkuussa Julian Lewis Jones valittiin toistaiseksi tuntemattomaan rooliin.[37] Lokakuussa Diane Lane ilmoitti palanneensa Martha Kentin rooliin.[38] Marraskuussa ilmoitettiin, että Kiersey Clemons, joka tulee näyttelemään Iris Westiä elokuvassa The Flash, tekee pienen esiintymisen Justice Leaguessa.[39] Saman kuukauden aikana myös paljastettiin, että Ciarán Hinds näyttelee Steppenwolfia.[40] Joulukuussa Warner Bros. vahvisti virallisesti Lanen ja Eisenbergin paluut ja paljasti samalla elokuvassa Wonder Woman näytelleen Connie Nielsenin palaavan amatsonikuningatar Hippolytan rooliin.[41] Laurence Fishburne, joka näytteli aiemmissa DC Extended Universen elokuvissa Perry Whitea, kertoi kieltäytyneensä rooliinsa palaamisesta aikataulunsa vuoksi.[42] Huhtikuussa Michael McElhatton paljasti näyttelevänsä elokuvassa.[43] Kesäkuussa Robin Wrightin paljastettiin palaavan näyttelemään amatsonikenraali Antiopea.[44] Syyskuussa Jonesin hahmo paljastettiin Atlaniksi, joka oli tuhansia vuosia sitten Atlantiksen kuningas.[45] Dafoe ja Clemons eivät lopulta esiintyneet elokuvan teatteriversiossa.[46] Lisäksi Ares esiintyi elokuvan takaumakohtauksessa, näyttelijänään Nick McKinless, mutta hänelle lisättiin digitaalisesti David Thewlisin kasvot.[47]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ben Affleck  Bruce Wayne / Batman  
 Henry Cavill  Kal-El / Clark Kent / Teräsmies  
 Amy Adams  Lois Lane  
 Gal Gadot  Diana Prince / Ihmenainen  
 Ezra Miller  Barry Allen / Salama  
 Jason Momoa  Arthur Curry / Vesimies  
 Ray Fisher  Victor Stone / Kyborgi  
 Jeremy Irons  Alfred Pennyworth  
 Diane Lane  Martha Kent  
 Connie Nielsen  Hippolyta  
 J. K. Simmons  James Gordon  
 Ciarán Hinds  Steppenwolf (ääni ja liikkeenkaappaus)  
 Amber Heard  Mera  
 Joe Morton  Silas Stone  
 Lisa Loven Kongsli  Menalippe  
 Sergi Constance  Zeus  
 David Thewlis  Ares  
 Aurore Lauzeral  Artemis  
 Julian Lewis Jones  Atlan  
 Francis Magee  ihmisten kuningas  
 Michael McElhatton  terroristi  
 Robin Wright  Antiope  
 Billy Crudup  Henry Allen  
 Marc McClure  konstaapeli Jerry  
 Jesse Eisenberg  Lex Luthor (cameo)  
 Joe Manganiello  Slade Wilson / Deathstroke (cameo)  

Kuvaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuussa 2015 paljastettiin, että kuvaukset alkaisivat keväällä 2016 Wonder Womanin kuvausten päätyttyä.[48] Justice Leaguen kuvausten raportoitiin alkaneen 11. huhtikuuta 2016, ja ne sijoittuvat Warner Bros. Studiosin tiloihin Leavesdeniin, Kaakkois-Englantiin, sekä useisiin eri paikkoihin Lontoossa, Skotlannissa ja Islannissa.[49][50] Snyderin elokuvissa pitkään kuvaajana toimineen Larry Fongin tilalle astui aikatauluristiriitojen vuoksi Fabian Wagner.[50] Affleck toimii myös elokuvan vastaavana tuottajana.[51] Toukokuussa 2016 paljastettiin, että Geoff Johns ja Jon Berg tulisivat tuottamaan Justice League -elokuvat sekä olemaan myös vastuussa muiden DC Extended Universen elokuvien tuotannosta Batman v Superman: Dawn of Justicen negatiivisen vastaanoton jälkeen.[52] Kesäkuussa 2016 Johns vahvisti elokuvan virallisen nimen olevan Justice League.[53] Saman kuukauden aikana Jeremy Irons sanoi Justice Leaguen tarinan olevan suoraviivaisempi ja yksinkertaisempi kuin Batman v Superman: Dawn of Justicen teatteriversio.[54] Johns myöhemmin kertoo elokuvan olevan aiempiin WoDC-elokuviin verrattuna "toiveikas ja optimistinen".[55] Momoa vahvisti 1. lokakuuta Instragramin kautta Lontoon osuuden kuvauksista päättyneen.[56] 7. lokakuuta 2016 Zack Snyder kertoi Twitterin välityksellä kuvausten päättyneen koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa.[57] 14. lokakuuta 2016 Momoa vahvisti Instagramin kautta Islannin osuuden kuvauksista päättyneen.[58]

Jälkituotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toukokuussa 2017 Snyder vetäytyi ohjaajan asemasta tyttärensä kuoleman vuoksi. Joss Whedon palkattiin huolehtimaan uudelleenkuvauksista sekä elokuvan jälkituotannosta Snyderin tilalla.[59] Heinäkuussa 2017 elokuvan ilmoitettiin käyvän läpi uudelleenkuvauksia Lontoossa ja Los Angelesissa, Warner Brosin käyttäessä niihin 25 miljoonaa dollaria (enemmän kuin yleiset 6–10 miljoonaa).[60] Näiden ajankohta sattui Cavillille samaan aikaan Mission: Impossible – Falloutin kuvausten kanssa, jolloin hän oli kasvattanut itselleen viikset, jotka olivat sovittu säilytettäväksi koko kuvausten ajan, joten Justice Leaguen VFX-tiimi päätti poistaa viikset jälkikäteen digitaalisilla erikoisefekteillä.[61] Warner Bros. myöhemmin julkisti, että Whedon saisi tekemiensä muutosten johdosta osan käsikirjoituksen kunniasta.[62]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2016 elokuvien Man of Steel ja Batman v Superman: Dawn of Justice musiikit säveltänyt Hans Zimmer ilmoitti virallisesti vetäytyvänsä supersankarielokuvista.[63] Kesäkuussa 2016 hänen tilalleen astui Junkie XL, joka myös kirjoitti ja sävelsi osan Dawn of Justicen soundtrackista Zimmerin kanssa.[64] Kesäkuussa ilmoitettiin, että Junkie XL:n tilalle uudeksi säveltäjäksi valittiin Danny Elfman, joka on aiemmin säveltänyt vuoden 1989 Batman-elokuvan ja Batman – paluun sekä avaustunnarin 90-luvun Batman-animaatiosarjalle.[65]

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League sai ensiesityksensä Pekingissä 26. lokakuuta 2017.[66] Elokuvateattereihin se saapui Suomessa 15. marraskuuta ja Yhdysvalloissa 17. marraskuuta 2017.[67]

Arvosteluja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto
Arvostelupisteet
JulkaisuPisteet
Helsingin Sanomat
Anne Kantola
3/5 tähteä[68]
Hufvudstadsbladet
Krister Uggeldahl
1/5 tähteä[69]

Ohjaajan versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joss Whedonin viimeistelemää versiota verrattiin siihen, kuinka elokuvan Teräsmies II ohjaaja vaihtui myös ennen kuin elokuva oli valmis, ja kuinka elokuvan tyyli muuttui aivan erilaiseksi kuin mitä sen alun perin suunniteltiin olevan. Vaikka Richard Donner vetäytyi ohjaajan paikalta eri syistä kuin Snyder, hän sai kuitenkin tehdyksi vuonna 2005 oman versionsa nimellä The Richard Donner Cut. Uskoen, että Snyder oli kuvannut riittävästi materiaalia valmiiseen elokuvaan, fanit alkoivat kampanjoida Justice Leaguen ”Snyder Cutin” julkaisemisen puolesta, uskoen, että Snyderin alkuperäinen suunnitelma Justice Leaguelle olisi ollut yhdenmukaisempi Man of Steelin ja Batman v Supermanin kanssa, vaikka Snyder itse ei uskonut tähän. Warner Bros. ei aluksi kommentoinut lainkaan ”Snyder Cut” -kampanjaa millään tavalla.[70]

Maaliskuussa 2019 Snyder vahvisti, että hänen alkuperäinen versionsa elokuvasta oli olemassa, ja että sen julkaisu riippuisi Warner Brosista.[71] Marraskuussa Warner Brosin ei uskottu julkaisevan Snyderin versiota Justice Leaguesta teattereihin tai edes HBO Maxiin.[72] Joulukuussa Snyder kuitenkin julkaisi kuvan filmikelalaatikoista, joissa luki ”Z.S. J.L Director's cut”[73], ja 20. toukokuuta 2020 Zack Snyder julkisti, että HBO Max julkaisee hänen versionsa Justice Leaguesta vuonna 2021.[74] Version leikkaus, erikoisefektien viimeistely ja musiikin sävellys maksoi 20–30 miljoonaa dollaria. Versio julkaistiin neljän tunnin kestoisena elokuvana.[75][76][77] Cavillin, Affleckin, Gadotin, Momoan, Fisherin ja Millerin vahvistettiin palaavan viimeistelemään projekti.[78]

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotantonimellä Justice League Part 2 tunnetun jatko-osan ensi-illaksi suunniteltiin alun perin 14. kesäkuuta 2019.[17][79] Ensi-iltaa siirrettiin aluksi myöhemmäksi The Batmanin sovittamiseksi julkaisuaikatauluun[80], mutta Snyder ja Warner Bros. olivat viemässä Justice Leagueta eri suuntiin[79], ja lopulta projekti peruttiin. Ohjaaja Snyder on epävarma alkuperäisen jatko-osahankkeen toteutumisesta[81][82], ja hän on myöntänyt, ettei minkäänlaisia suunnitelmia paluuseen ole.[83] Hän on kuitenkin kertonut luoneensa jatko-osille tarkan suunnitelman ja tietävän, kuinka tarina päättyisi.[81]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuvailtu elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).
  2. Joe Manganiello vahvisti haastattelussa, että tämä olisi johtanut Justice Leaguen jatko-osassa Epäoikeuden Puolustajien muodostamiseen.[4]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Justice League (2017) The Numbers. Viitattu 13.11.2017. (englanniksi)
  2. ‘Justice League’: Warner Bros. CEO Reportedly Mandated a Runtime Under 2 Hours Collider. 6.11.2017. Viitattu 27.11.2017. (englanniksi)
  3. Justice League (2017) Box Office Mojo. Viitattu 16.3.2018.
  4. Dumaraog, Ana: Justice League 2 Would Have Introduced the Injustice League Screen Rant. 9.12.2020. Viitattu 9.12.2020. (englanniksi)
  5. Pamela McClintock, Pamela & Fritz, Ben: 'Justice' prevails for Warner Bros. Variety. 22.2.2007. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  6. Vineyard, Jennifer: Joss Whedon Won’t Write, Direct ‘Wonder Woman’ — Despite Doing ‘A Lot Of Legwork’ MTV News. 2.2.2007. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  7. Barnes Jessica: David Goyer Booted Off The Flash Moviefone. 3.2.2007. Arkistoitu 25.7.2011. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  8. Sneider, Jeff: Beall writing ‘Justice League’ for Warner Bros. Variety. 5.6.2012. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  9. Baldwin, Kristen: 'Man of Steel' will open door for more DC Comics superhero movies Entertainment Weekly. 11.4.2013. Arkistoitu 22.11.2013. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  10. ‘Man of Steel’ director Zack Snyder promises references to DC Universe Batman News. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  11. ‘Man of Steel’ Will Launch DC Shared Universe ScreenRant. 11.4.2013. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  12. Connelly, Brendon: David Goyer Tells Me How Man Of Steel Will "Cause" The Justice League Movie BleedingCool.com. 13.6.2013. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  13. Finke, Nikki: ‘Man Of Steel’ Sequel Underway With Zack Snyder And David S. Goyer Deadline.com. 10.6.2013. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  14. Lyus, Jon: David Goyer talks about a Blank Slate and a New Batman for the Justice League Movie HeyUGuys.com. 14.6.2013. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  15. Stedman, Alex: Zack Snyder to Direct ‘Justice League’ Movie Variety. 27.4.2014. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  16. Fleming Jr., Mike: ‘Batman V Superman’ Scribe Chris Terrio For ‘Justice League’ Deadline.com. 25.7.2014. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  17. a b Fischer, Russ: DC Comics Movies Announced: ‘Suicide Squad,’ ‘Wonder Woman,’ ‘Justice League,’ ‘The Flash,’ ‘Aquaman’ /Film. 15.10.2014. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  18. Batman v Superman: Dawn of Justice Scenes Described, Justice League Script Complete comingsoon.net. 3.7.2015. Viitattu 11.12.2015. (englanniksi)
  19. Chitwood, Adam: ‘Justice League’ Villains and Mother Boxes Teased by Zack Snyder Collider. 21.6.2016. Viitattu 21.6.2016. (englanniksi)
  20. Davis, Brandon: Justice League Villain Confirmed As Steppenwolf Comicbook.com. 21.6.2016. Viitattu 22.6.2016. (englanniksi)
  21. JUSTICE LEAGUE WILL NOT BE A TWO-PART MOVIE AFTER ALL IGN. 21.6.2016. Viitattu 24.6.2016. (englanniksi)
  22. Lee, Chris: DC's 'Cyborg,' Ray Fisher, didn't know he was getting his own movie ew.com. 21.10.2014. Arkistoitu 22.10.2014. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  23. Franich, Darren: Cyborg is also in Zack Snyder's Superman/Batman movie ew.com. 25.4.2014. Arkistoitu 28.10.2014. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  24. Hughes, Mark: 'Justice League' Movie Confirmed, Starts Filming After 'Superman Vs. Batman' Forbes. 28.4.2014. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  25. McWeeney, Drew: Jason Momoa will play Aquaman in 'Dawn Of Justice,' and we know how it will happen HitFix. 14.6.2014. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  26. 'Game Of Thrones' Actor Will Play Aquaman In New Movie Business Insider. 16.10.2014. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  27. Kit, Borys: Amber Heard in Talks to Star in 'Aquaman' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 13.1.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  28. Breznican, Anthony: How Batman v Superman: Dawn of Justice maps out DC's movie universe EW. 3.3.2016. Arkistoitu 6.3.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  29. Ford, Rebecca: Justice League' Adds J.K. Simmons as Commissioner Gordon (Exclusive) The Hollywood Reporter. 7.3.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  30. EXCLUSIVE: Amber Heard Confirms Her 'Aquaman' Role in 'Justice League', Dishes on 'Interesting' Mera Costume Entertainment Tonight. 17.3.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  31. EXCLUSIVE: Amy Adams and Gal Gadot Are Excited About Amber Heard's 'Justice League' Casting: 'I Hope We All Get to Work Together' Entertainment Tonight. Viitattu 22.5.2016. (englanniksi)
  32. Kit, Borys: 'Justice League' Adds Willem Dafoe to Cast (Exclusive) The Hollywood Reporter. 19.4.2016. Viitattu 19.4.2016. (englanniksi)
  33. O’Connell, Sean: Who Willem Dafoe Is Playing In Justice League Screen Crush. 21.6.2016. Viitattu 21.6.2016. (englanniksi)
  34. Instagram photo by Henry Cavill • Apr 12, 2016 at 1:46pm UTC Instagram. Viitattu 29.4.2016. (englanniksi)
  35. Friedman, Roger: Exclusive: Jeremy Irons Will Bring Batman’s Alfred to “Justice League of America” Showbiz 411. 30.4.2016. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  36. Wilding, Josh: Jesse Eisenberg Reveals Whether Or Not He Will Return As Lex Luthor In JUSTICE LEAGUE Next Year ComicBookMovie.com. 29.5.2016. Viitattu 29.5.2016. (englanniksi)
  37. Williams, Kathryn: Stella star Julian Lewis Jones lands a role in DC Comics blockbuster Justice League Wales Online. 4.7.2016. Viitattu 5.7.2016. (englanniksi)
  38. Lovett, Jamie: Diane Lane Reveals How Jason Momoa Prepared For His Aquaman Scenes In Justice League Comicbook.com. 9.10.2016. Viitattu 15.12.2016. (englanniksi)
  39. Kroll, Justin: Also lot of you asking about Clemons, she did shoot a cameo in LEAGUE and has a deal to play Clemons, so she's not going anywhere Twitter. 2.11.2016. Viitattu 4.11.2016. (englanniksi)
  40. Gonzalez, Umberto: ‘Game of Thrones’ Star Ciaran Hinds Cast as ‘Justice League’ Villain Steppenwolf (Exclusive) TheWrap. 4.11.2016. Viitattu 4.11.2016. (englanniksi)
  41. Wilding, Josh: Warner Bros. Confirms Lex Luthor's Return In JUSTICE LEAGUE And Reveals A Surprise WONDER WOMAN Cameo Comicbook.com. 22.12.2016. Viitattu 22.12.2016. (englanniksi)
  42. Rottenberg, Josh: http://www.latimes.com/entertainment/movies/la-et-mn-john-wick-2-keanu-reeves-laurence-fishburne-2017-story.html LA Times. 10.2.2017. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
  43. D'ottavi, Roby: ‘Game of Thrones’ Star Michael McElhatton Has A Role In ‘Justice League’ Heroic Hollywood. Viitattu 17.4.2017. (englanniksi)
  44. Woerner, Meredith: What it's like to be a real-life Amazon on the set of 'Wonder Woman' Los Angeles Times. 7.6.2017. Viitattu 7.6.2017. (englanniksi)
  45. Mithaiwala, Mansoor: Justice League: Julian Lewis Jones Reveals His Secretive Role Screen Rant. 23.10.2017. Viitattu 23.10.2017. (englanniksi)
  46. Schaefer, Sandy: Justice League Review: DC Films Rebirth Has Begun Screen Rant. 16.11.2017. Viitattu 16.11.2017. (englanniksi)
  47. McKinless, Nick: Nick McKinless Justice League announcement Instagram. 23.11.2017. Viitattu 27.11.2017. (englanniksi)
  48. Jayson, Jay: Dates Wonder Woman & Justice League Start Filming Confirmed comicbook.com. 29.7.2015. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  49. Breznican, Anthony: Justice League begins shooting April 11 - EXCLUSIVE Entertainment Weekly. 22.2.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  50. a b Begley, Chris: Fabian Wagner is the cinematographer for ‘Justice League’ Batman News. 11.4.2016. Viitattu 12.4.2016. (englanniksi)
  51. Ben Affleck Elevated to 'Justice League' Executive Producer hollywoodreporter.com. 6.5.2016. Viitattu 18.5.2016. (englanniksi)
  52. 'Batman v. Superman' Fallout: Warner Bros. Shakes Up Executive Roles (Exclusive) The Hollywood Reporter. 17.5.2016. Viitattu 18.5.2016. (englanniksi)
  53. Johns, Geoff: Clearing up any misconceptions -- the Justice League movie is called "Justice League". Twitter. 4.6.2016. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi)
  54. Moreton, Cole: Jeremy Irons says he'd never accept a knighthood because he already has more money and fame than he deserves Daily Mail. 28.5.2016. Viitattu 5.6.2016. (englanniksi)
  55. Fritz, Ben: Warner Bros.’s New Strategy on DC: Lighten Up, Superheroes Wall Street Journal. 8.9.2016. (englanniksi)
  56. Otterson, Joe: Jason Momoa Thanks ‘Justice League’ Crew With Shirtless Photo as Filming Wraps (Photo) TheWrap. 1.10.2016. Viitattu 7.10.2016. (englanniksi)
  57. Snyder, Zack: Last day filming in the UK. It has been an amazing shoot. Big thanks to everyone involved! Twitter. 7.10.2016. Viitattu 15.10.2016. (englanniksi)
  58. That's a wrap instagram.com.
  59. Kit, Borys: Zack Snyder Steps Down From 'Justice League' to Deal With Family Tragedy The Hollywood Reporter. 22.5.2017. Viitattu 23.5.2017. (englanniksi)
  60. Kroll, Justin: ‘Justice League’ Extensive Reshoots Causing Headaches for Star Schedules Variety. 24.7.2017. Viitattu 31.8.2017. (englanniksi)
  61. How much work it will take to digitally remove Henry Cavill's mustache for 'Justice League,' according to visual effects artists Business Insider. 28.7.2017. Viitattu 31.8.2017. (englanniksi)
  62. Joss Whedon officially gets ‘Justice League’ writer credit Screen Rant. Viitattu 31.8.2017. (englanniksi)
  63. Composer Hans Zimmer retires from 'superhero business' BBC. 30.3.2016. Viitattu 12.8.2016. (englanniksi)
  64. Justice League: Junkie XL Will Score Zack Snyder's Epic Collider. 28.6.2016. Viitattu 12.8.2016. (englanniksi)
  65. Kit, Borys: 'Justice League': Danny Elfman to Compose Score (Exclusive) The Hollywood Reporter. Viitattu 29.6.2017. (englanniksi)
  66. McDonagh, Ross: A league of their own! Ben Affleck and Gal Gadot scrub up with their co-stars at the Beijing premiere of Justice League Daily Mail. 27.10.2017. Viitattu 13.11.2017. (englanniksi)
  67. Fischer, Russ: DC Comics Movies Announced: ‘Suicide Squad,’ ‘Wonder Woman,’ ‘Justice League,’ ‘The Flash,’ ‘Aquaman’ /Film. 15.10.2014. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi)
  68. Kantola, Anne: Supersankarielokuva ottaa itsensä liian vakavasti. Helsingin Sanomat, 17.11.2017, s. B 5. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 18.11.2017.
  69. Uggeldahl, Krister: Rättvisans riddare på fallrepet. Hufvudstadsbladet, 16.11.2017, s. 23. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 18.11.2017.
  70. Justice League: The Snyder Cut Movement Explained Screen Rant. 8.7.2018. Arkistoitu . Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  71. Colbert, Stephen M.: Zack Snyder Confirms A Snyder Cut Of Justice League Exists Screen Rant. 28.3.2019. Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  72. Lang, Brent & Kroll, Justin: DC Films Plots Future With Superman, Green Lantern and R-Rated Movies (EXCLUSIVE) Variety. 26.11.2019. Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  73. Zack Snyder Confirms Justice League Director’s Cut Is Real ScreenCrush. 4.12.2019. Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  74. Donnelly, Matt: Zack Snyder Will Release the ‘Snyder Cut’ of ‘Justice League’ on HBO Max Variety. 20.5.2020. Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  75. Kit, Borys: "It Will Be an Entirely New Thing": Zack Snyder's $20M-Plus 'Justice League' Cut Plans Revealed The Hollywood Reporter. 20.5.2020. Viitattu 21.5.2020. (englanniksi)
  76. The Snyder Cut Will Be a "Radical Rethinking" of 'Justice League', Costing Considerably More Than $30 Million to Finish /Film. 26.5.2020. Viitattu 13.7.2020. (englanniksi)
  77. D'Alessandrom Anthony: Zack Snyder’s ‘Justice League’ Director’s Cut Will Be Four Separate One-Hour Installments On HBO Max; Trailer Drops Deadline. 22.8.2020. Viitattu 23.8.2020. (englanniksi)
  78. Burwick, Kevin: Justice League Cast and Crew Will Return to Finish Zack Snyder's Cut MovieWeb. 20.5.2020. Viitattu 13.7.2020. (englanniksi)
  79. a b Hood, Cooper: What About Justice League Part 2? Screen Rant. 21.5.2020. Viitattu 13.1.2021.
  80. Fleming Jr., Mike: Warner Bros Shakeup: Greg Silverman Steps Down, Toby Emmerich Takes Top Production Post; Duo Set To Run NL Deadline. 14.12.2016. Viitattu 15.12.2016. (englanniksi)
  81. a b Barfield, Charles: Zack Snyder Has No Plans For ‘Justice League’ Sequel After Snyder Cut Release: “Frankly, I’m Cool” The Playlist. 17.11.2020. Viitattu 13.1.2021.
  82. O’Connell, Sean: Justice League Sequel: How Zack Snyder Would Like To Follow Up The Snyder Cut Cinemablend. 21.12.2020. Viitattu 13.1.2021.
  83. Chauhan, Gaurang: Zack Snyder says he has 'no plan' to return to DCEU after the release of the Snyder Cut of Justice League Zoom TV. 6.1.2021. Viitattu 13.1.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]