Jussi Nevanlinna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jussi Nevanlinna (s. Helsinki) on suomalainen pokeriammattilainen, joka on aiemmin kilpaillut myös tenniksessä[1].

Pokerinpelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nevanlinna aloitti pokerin pelaamisen vuonna 2006 ja ryhtyi ammattilaiseksi vuoden pelattuaan. Hän pelaa nettipokeria enimmäkseen korkeiden panosten käteispeleissä, mutta on menestynyt myös liveturnauksissa. Hän on Suomen kaikkojen aikojen rahalistalla sijalla 7. rahastettuaan yli 2,4 miljoonaa dollaria liveturnauksista pokeriuransa aikana. Nevanlinnan suurin yksittäinen turnausvoitto on vuodelta 2015, jolloin hän peittosi kaikki vastustajana Master Classics of Poker (MCOP) turnausviikon pääturnauksessa rahastaen voitostaan tasan 300 000.[2] Tämä turnaus pelattiin No Limit Texas Hold'em formaatissa ja turnauksen sisäänosto oli 4 000 € + 250 €.

Vuosittain Las Vegasissa järjestettävissä World Series of Poker turnauksissa Nevanlinna on ollut rahasijoilla yhteensä 12 kertaa. WSOP turnauksista kahdessa hän on yltänyt myös finaalipöytään asti[3], vuosina 2015 ja 2012. Ensimmäisen WSOP finaalipöytänsä hän saavutti Cannesissa pelatussa WSOP Europe Pot Limit Omaha turnauksessa rahastaen 33 765 €. Kaikkien aikojen rahalistalla koko maailmassa Nevanlinna sijoittuu reilusti tuhannen parhaan pokerinpelaajan joukkoon. Parhaimmillaan hän on ollut 635. sijalla, pitäen 19. marraskuuta sijaa 712.[4]

Pokerinpelaajat voivat joutua erilaisten kyberhyökkäysten kohteeksi peleissä liikkuvien suurten rahasummien vuoksi.[5] Nevanlinna kertoo menettäneensä satoja tuhansia euroja vuonna 2013, kun hänen tietokoneellensa murtauduttiin. Nevanlinna toimitti tietokoneensa F-Securelle tutkittavaksi. Hänen kannettavasta tietokoneestaan löytyi näissä tutkimuksissa haittaohjelma, joka mahdollisti ruutukaappauksen lähettämisen toiseen laitteeseen.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jussi Nevanlinna Men's Singles Overview itftennis.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020.
  2. Jussi Nevanlinna The Hendon Mob pokerdb.thehendonmob.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020.
  3. Jussi Nevanlinna Card Player profiili cardplayer.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020.
  4. Jussi Nevanlinna The Hendon Mob Databasessa pokerdb.thehendonmob.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020.
  5. PokerListings: Security Expert: Poker Pros Always at Risk for Cybercrimes pokerlistings.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020.
  6. Beasts Of Poker: Jussi Nevanlinna vs. 888poker beastsofpoker.com. Viitattu 19. marraskuuta 2020..

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amsterdam's Jussi Nevanlinna's Luckiest City World Poker Tourin toimittaja Remko Rinkema haastattelee Jussi Nevanlinnaa hänen menestyksestään Amsterdamissa järjestetyissä livepokeriturnauksissa.