Junjō romantica

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Junjō romantica (jap. 純情ロマンチカ) on Shungiku Nakamuran yaoi-tyypin manga- ja animesarja, joka kertoo kolmesta homoparista. Animessa on kolme tuotantokautta, kaikissa 12 jaksoa. Manga-kirjoja on ilmestynyt 14.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt ovat yaoi-kirjailija Akihiko Usami ja 18-vuotias opiskelija Misaki Takahashi. Anime sekä manga keskittyvät pääasiassa heidän elämäänsä, mutta välillä kerrotaan myös kahden muun parin elämästä; Kirjallisuudenopettaja Hiroki Kamijōn ja lääkäriopiskelija Nowaki Kusaman, sekä kirjallisuusprofessori Yō Miyagin ja opiskelija Shinobu Takatsukin suhteista. Kaikki hahmot ovat kuitenkin tavalla tai toisella toisilleen tuttuja. Esimerkiksi Hiroki on Usamin lapsuudenystävä sekä Misakin opettaja ja Miyagi on puolestaan Hirokin kollega.

Usami Akihiko "Usagi" (hänen lempinimensä,joka tarkoittaa jänistä japaniksi) on rikkaasta perheestä tullut 28-vuotias BL kirjailija, jolla on "pakkomielteenä" normaalien perheiden elämä, sillä itse hän ei sitä ole koskaan kokenut. Sen takia hän kerää leluja ja nimeää nallensa yleisimmillä Japanilaisilla nimillä, sekä haluaa kokeilla kaikkea "normaalia". Hänen isänsä on kuuluisan yhtiön johtaja ja hänen 31-vuotias velipuolensa on heidän isänsä perijä. Usamin veli on kateellinen pikkuveljelleen ja haluaa viedä kaiken Usamille tärkeän (Misakin).

Misaki Takashi on 18-vuotias normaali opiskelija, jonka vanhemmat ovat kuolleet auto-onnettomuudessa 10 vuotta sitten. Ainoa elävä perheenjäsen on Misakin isoveli Takahiro, joka kasvatti Misakin. Misakin toiveena on päästä samaan yliopistoon johon hänen isoveljensä olisi halunnut mennä, jollei olisi luopunut unelmastaan kavattaakseen Misakin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18-vuotias opiskelijapoika Misaki Takahashi saa isoveljensä kautta henkilökohtaiseksi opettajakseen kuuluisan BL kirjailijan, Usami Akihikon, joka on rakastunut Misakin isoveljeen, Takahiroon. Takahiro on kuitenkin menossa naimisiin tyttöystävänsä kanssa, eikä ole tietoinen Usamin romanttisista tunteista. Misakin isoveljen muutettua vaimonsa kanssa toiseen kaupunkiin, muuttaa Misaki Usamin luksuskotiin asuakseen lähellä koulua. Usamin ja Misakin suhde kuitenkin kehittyy, ja Usami kaappaa usein Misakin syleilyynsä ja suutelee tätä. Misaki pyristelee ensin vastaan, mutta alkaa kuitenkin hyväksyä Usamin rakkaudenosoitukset. Misaki alkaa pian miettiä, mikä heidän välinen suhteensa oikeastaan on. Ongelmia parin välille tuo Usamin perhe. Usamin isä ei hyväksy poikansa valintaa asua opiskelijapojan kanssa ja yrittäää saada heidät eroamaan. Myös Usamin veli yrittää erottaa parin tunnustamalla Misakille rakkautensa, koska haluaa pilata kateuksissaan Usamin onnen. Usamin naispuolinen serkku tulee myös parin väliin ilmoittamalla, että Misaki on ainoita ihmisiä joita hän rakastaa. Pari kuitenkin selviää ongelmistaan, mutta joutuu silti taistelemaan "normaalin" elämän puolesta. Pääparia kutsutaan romantica-pariksi.

Sarjassa seurataan myös Hirokin ja Nowakin suhdetta (egoist-pari), joka alkoi sattumalta, ja johon liittyy paljon väärinymmärryksiä. Suurimmat ongelmat tulevat, kun neljä vuotta nuorempi Nowaki yrittää ottaa Hirokin kiinni ammatillisesti ollakseen tarpeeksi hyvä tälle. Hiroki yrittää vakuuttaa Nowakin, että tämä on aivan hyvä sellaisena kuin on, eikä tule koskaan saamaankaan häntä kiinni ammatillisessa mielessä. Parille tulee myös ongelmia kun Nowaki alkaa työskennellä sairaalassa ja joutuu usein jäämään ylitöihin hätätapausten vuoksi.

Sarjan kolmas pari ovat 35-vuotias professori Miyagi ja 18-vuotias opiskelijan Shinobu (terrorist-pari). Miyagi pelasti Shinobun aiemmin ryöstäjäjoukolta ja siitä asti Shinobu on ajatellut, että heidän tulee olla yhdessä koska se on heidän kohtalonsa. Kun Miyagi on eronnut Shinobun isosiskosta, tunnustaa Shinobu Miyagille tunteensa. Ensin Miyagi ei lämpene ja yrittää ajaa Shinobun pois, mutta tajuaa pian, ettei poika aio luovuttaa. Miyagi näkee Shinobussa itsensä, koska nuorena hänkin rakastui (naispuoliseen) professoriinsa. Professori oli kuitenkin sairas ja kuoli hyvin nuorena, kiittäen aina Miyagia siitä, että tämä rakasti häntä. Tämä tapahtuma on haitannut Miyagin kaikkia suhteita, jonka vuoksi hän on myös hyvin epäileväinen suhteestaan Shinobuun.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.