Julius Francis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Julius Francis
Henkilötiedot
Koko nimi Julius Francis
Syntynyt12. elokuuta 1964
Lontoo
Kansalaisuus Englanti
Nyrkkeilijä
Painoluokka raskassarja
Kätisyys oikeakätinen, eli nyrkkeilytermein Orthodox
Ammattilaistilastot
Ottelut 48
Voitot 23
– tyrmäysvoitot 12
Tappiot 24
Ratkaisemattomat 1

Julius Francis (s. 12. elokuuta 1964 Lontoo) on brittiläinen entinen raskaansarjan ammattinyrkkeilijä joka on voittanut urallaan Britannian mestaruuden.[1]

Nyrkkeilyura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raskaassa sarjassa hän debytoi vuonna 1993, jolloin hän otteli Grahan Arnoldia vastaan. Tuloksena oli tekninen tyrmäys (TKO) ottelun viidennessä erässä. Ensimmäinen tappio Francisille sattui vuonna 1994, kun vastaan asettui yhdysvaltalainen John Ruiz. Seuraavan tappionsa hän kärsi vuonna 1995 tyrmäyksellä Scott Welchiä vastaan ottelun kymmenennessä erässä.

Vuonna 1998 Francis kohtasi ukrainalaisen Vitali Klytshkon, jolle hän hävisi suoraan toisessa erässä tyrmäyksellä. Ura jatkui kohtaamisella Pele Reidin, ja Danny Williamsin kanssa. Molemmista otteluista tuli voitot.

Voitettuaan Scott Welchin hän pääsi ottelemaan Mike Tysonia vastaan. Tyson tyrmäsi hänet ottelun toisessa erässä ottelun kestäessä vain neljä minuuttia.[2] Ottelu Fransicin kanssa oli Tysonin debyyttiottelu Euroopan mantereella, ja promoottorina siinä toimi Frank Warren. Francis ei luovuttanut, vaan otti kahden ottelun sarjan Michael Holdenin kanssa, joista ensimmäisen hävisi ja voitti toisen tuomariäänin. Ura jatkui britti Danny Williamsia vastaan, joka tyrmäsi hänet ottelun neljännessä erässä.

Francis kohtasi myös Euroopan mestari Sinan Samil Samin, mutta tekninen tyrmäystappio tuli ja hän joutui jättämään ottelun kesken seitsemännessä erässä. Tästä alkoi hänen lopullinen alamäkensä. Hän otteli vielä monta ottelua, kohdaten mm. Matt Skeltonin, Audley Harrisonin, Scott Gammerin.

Hän lopetti uransa vuonna 2006 ollessaan 41-vuotias. Uransa aikana Julius Francis nyrkkeili 48 ammattilaisottelua, hän voitti niistä 23 (12 KO), hävisi 24 (8 KO) ja nyrkkeili yhden tuloksettoman ottelun. Francisin valmentajana toimi Gary Inniss ja managerina Jonathan Feld.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]