Juliana Harkavy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juliana Harkavy
Henkilötiedot
Koko nimi Juliana Jay Harkavy
Syntynyt1. tammikuuta 1985 (ikä 39)
New York City, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Alexander Meimand
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Aiheesta muualla
www.julianaharkavy.com
IMDb

Juliana Jay Harkavy (s. 1. tammikuuta 1985 New York City, New York, Yhdysvallat), on Yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan roolista Rebeccana Dolphin Tale -elokuvassa, Jessiena elokuvassa To Write Love on her Arms ja Alishana televisiosarjassa The Walking Dead. Hänen rooleihinsa kuuluu myös päärooli kauhuelokuvassa Last Shift ja uusinta hänen roolistaan ​​Rebeccana Dolphin Tale 2:ssa. Hän esiintyi vakituisesti CW:n supersankarisarjassa Arrow, esittäen Dinah Drakea / Black Canarya.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harkavy syntyi New Yorkissa. Hän on Berta Carelan ja Michael Harkavyn tytär, joka on Warner Bros. Entertainment Worldwide Publishingin, Kids' WB Musicin ja Warner Bros. Interactive Entertainmentin entinen varatoimitusjohtaja. Hänen ammattinäyttelijän uransa alkoi Harkavyn ollessa 10-vuotias Harkavy on kuvaillut itseään "dominikaaniseksi juutalaiseksi." Hän sanoi myös, että hänen isän puoleiset esi-isänsä olivat Venäjältä ja Unkarista, kun taas hänen äidinpuoleiset esi-isänsä olivat Dominikaanisesta tasavallasta, Afrikasta ja Kiinasta.

Harkavy harjoitteli Young Actors Spacessa Sherman Oaksissa Kaliforniassa yhdeksän vuotta. Hän kävi ensimmäisen lukiovuotensa Le Lycée Français de Los Angelesissa ja suoritti osan koulunkäynnistään Etelä-Ranskassa. Harkavy ansaitsi ylioppilastutkintonsa Milken Community High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa. Lukion jälkeen Harkavy kävi The Tisch School of the Arts -koulua New Yorkin yliopistossa, jossa hän opiskeli teatteria Sanford Meisner -studiossa

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harkavyn ensimmäinen näyttelijätyö oli 10-vuotiaana Fox Kids -sarjan Goosebumps -mainoksessa, joka perustuu suosittuun kauhukirjasarjaan. Hänen ensimmäinen roolinsa suuressa elokuvassa oli rooli pikku prinsessa-elokuvan 1995 versiossa, jonka ohjasi ohjaaja Alfonso Cuarón.

Harkavy näytteli vuoden 2011 elokuvassa If You Only Knew varhain alkavasta Alzheimerin taudista. Hän näyttelee Jessica Lorenia kauhuelokuvassa Last Shift.

Harkavy näytteli vuoden 2010 lyhytelokuvassa Whatever Lola Wants. Ja oli Parhaan naispääosan palkinnon ehdolla vuoden 2011 University of Miami Canes -elokuvafestivaaleilla. Harkavy on tähti James Walhbergin ohjaamassa lyhytelokuvassa The Lost Doll.

Harkavy esittää Alishaa, selviytyjää, joka on osallisena The Walking Deadin kuvernöörin kanssa. Hän esiintyi kahdessa jaksossa: "Dead Weight" ja "Too Far Gone."

Vuonna 2016 hänet valittiin CW-sarjan Arrow viidennelle tuotantokaudelle toistuvassa roolissa etsivä Tina Bolandina, jonka oikea nimi paljastetaan olevan Dinah Drake, joka toimii uutena mustana kanaria lintuna. Hänet ylennettiin sarjan vakituiseksi näyttelijäksi ohjelman kuudennella tuotantokaudella, jota alettiin esittää syksyllä 2017.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on asunut New Yorkissa, New Mexicossa, New Jerseyssä, Kaliforniassa, Floridassa ja Ranskassa. 13. kesäkuuta 2020 Harkavy ilmoitti olevansa kihloissa Setar-ammattipelaaja Alexander Meimandin kanssa. He menivät naimisiin 10. lokakuuta 2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]