Jukka Riikonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Riikonen (s. 10. huhtikuuta 1947 Helsinki) on entinen Helsingin poliisipäällikkö.

Hän on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Hän on työskennellyt apulaisnimismiehenä ja nimismiehenä useilla paikkakunnilla, mm. kuusi vuotta Espoossa. Tämän jälkeen hän oli Etelä-Suomen läänin poliisijohtajana, kunnes hänet nimitettiin vuonna 2002 Helsingin poliisikomentajaksi. Hän on ollut myös sotilaslakimiehenä YK-joukoissa.

Hän kuvaa nykyistä Helsingin poliisikomentajan tointa uransa vaativimmaksi mutta myös antoisimmaksi. Helsingin poliisin toimenkuvaan kuuluu mm. järjestyksenpito ja turvatoimista huolehtiminen valtiovierailujen aikana. Kansalaisten ykköstoiveena on poliisin jalkautuminen. Riikonenkin on sitä mieltä, että siinä saa enemmän tuntumaa poliisin työhön kuin istumalla ”maijassa”. Hän itse pitää yllä tätä tuntumaa hakeutumalla kerran kuukaudessa viikonloppuisin ajamaan ”maijaa” nuorempana konstaapelina.

Hänen harrastuksiinsa kuuluu musiikki, josta hän suunnitteli myös ammattia. Hän ansaitsi opiskelurahoja ravintolamuusikkona soittamalla pianoa.

Stadin slangi ry nimitti Riikosen vuoden 2006 Stadin Kundiksi.[1]

Valtakunnansyyttäjä nosti toukokuussa 2018 Riikosta vastaan syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen epäillään laiminlyöneen velvollisuutensa valvoa Helsingin poliisin tietolähdetoimintaa vuosina 2009–2013.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Syntymäpäivähaastattelu Helsingin Sanomissa 10.4.2007

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 2006 – Stadin slangi ry stadinslangi.fi. Viitattu 2.5.2018.
  2. Huippupoliiseille syytteet virkarikoksista Ilta-Sanomat. 2.5.2018. Viitattu 2.5.2018.