Josh Dun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Josh Dun

Joshua "Josh" William Dun (s. 18. kesäkuuta 1988 Columbus, Ohio) on yhdysvaltalainen rumpali, joka tunnetaan mm. duosta Twenty One Pilots.

Dun kasvoi kahden siskon, Ashleyn ja Abigailin, sekä veljen Jordanin kanssa. Hän opetti itsensä soittamaan rumpuja, kun oli nuori, ja sanoo pyöräillensä joka viikko paikalliseen musiikkiliikkeeseen soittamaan sähkörumpuja kunnes hänet häädettäisiin kaupasta. Joshin mukaan hän ei oikeastaan saanut kuunnella musiikkia lapsena, mutta saattoi käydä musiikkikaupassa kysymässä suosituksia sen työntekijöiltä. "Saatoin monesti piilottaa albumeita kuten Green Dayn Dookie sänkyni alle. Joskus vanhempani löysivät ne ja olivat todella vihaisia, ja pakottivat minut kuuntelemaan kristillistä alternatiivista, kuten Relient K". Dun työskenteli Guitar Centerillä kolme vuotta. Siellä hän työskenteli Twenty One Pilotsin edellisen rumpalin Chris Salih'n kanssa.

Joulukuussa 2018 Dun kihlautui Debby Ryanin kanssa. Pari avioitui joulukuussa 2019.

House of Heroes (maaliskuu-lokakuu 2010)

Maaliskuussa 2010 Dun liittyi House of Heroesiin bändin rumpalin, Colin Rigsbyn ehdotuksen kautta, sillä hän jättäisi bändin hetkeksi, saadakseen aikaa perheensä kanssa. Josh kiersi bändin livekiertueella lokakuuhun asti, kunnes bändin alkuperäinen rumpali palasi takaisin tauoltaan.

twenty one pilots

Pääartikkeli: Twenty One Pilots

Josh Dun esiintymässä Twenty One Pilotsin kanssa 2016.

Vuonna 2011, Dun meni Twenty One Pilotsin keikalle bändin silloisen rumpalin, Chris Salih'n kutsusta kuultuaan bändin demon. Hän piti trion esiintymisestä ja hiljattain show'n jälkeen hän tapasi bändin päälaulaja Tyler Josephin, ja pari päivää myöhemmin he alkoivat viettää aikaa yhdessä ja rakensivat ystävyyssuhteen.

Myöhemmin sinä vuonna, Nick Thomas ja Chris Salih jättivät bändin, syinä kiireiset aikataulut, ja Josh lopetti työnsä Guitar Centerillä soittaakseen keikan Josephin kanssa. He ehtivät soittaa yhden kappaleen ennen kuin virkavalta keskeytti konsertin. Siitä lähtien Dun on ollut bändin täysaikainen rumpali. Duo julkaisi bändin toisen studioalbumin, Regional at Best, 8. huhtikuuta 2011. Vuoden 2012 huhtikuussa hän allekirjoitti sopimuksen Atlantic Recordsin tytäryhtiö Fueled by Ramenin kanssa.

Bändin kolmas levy, Vessel, julkaistiin 8. tammikuuta 2013. Neljäs albumi, Blurryface, julkaistiin 17. toukokuuta 2015, eli kaksi päivää ennen oikeaa julkaisupäivää. Viides albumi, Trench, julkaistiin 5. lokakuuta 2018.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.