Joseph G. Burg

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Josef Ginsburg, myös Joseph Ginzburg ja yleisimmin tunnetulta salanimeltään Joseph G. Burg (19081990) oli ukrainalaisperäinen saksalainen romanianjuutalainen kirjailija, toimittaja ja holokaustirevisionisti.

Burg on yksi historian tunnetuimmista juutalaisista holokaustin kieltäjistä. Burgin mukaan Yhdysvaltojen juutalaissionistit olivat toisen maailmansodan takana rahoittamalla kumpaakin osapuolta tarkoituksenaan saada perustettua Israel Palestiinaan, joka oli Burgin mukaan mahdollista vain ison sodan kautta. Hän kirjoitti useita kirjoja ja kirjoituksia holokaustirevisionismista, jotka joutuivat useimmiten aiheensa takia sensuurin käsiin. Burg tuli viimeistään tunnetuksi vuonna 1988, kun hän todisti Toronton järjestyksessään toisessa Ernst Zündel -oikeudenkäynnissä puolustusasianajaja Douglas Christien kahdentenatoista todistajana Zündelin hyväksi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kulaszka, Barbara: Did Six Million Really Die? Report of the Evidence in the Canadian False News Trial of Ernst Zundel - 1988. Toronto: Samisdat Publishers, Ltd., 01.09.1992. ISBN 978-189-60-0600-0, ISBN 189-60-0600-0.