Jonathan Dwight

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jonathan Dwight (8. joulukuuta 1858 New York22. helmikuuta 1929 New York) oli yhdysvaltalainen lintutieteilijä.

Dwightin vanhemmat olivat Jonathan ja Julia Lawrence (Hasbrouck) Dwight. Hän meni opiskelemaan Harvardiin vuonna 1876 ja valmistui 1880. Seuraavat vuodet hän teki töitä ja omisti kesänsä tutkimusretkille Kanadaan. 1889 Dwight liittyi New Yorkin Kansalliskaartiin ja sen lääkintäjoukkoihin. Hän kiinnostui lääketieteestä ja meni opiskelemaan lääketiedettä Columbian yliopistoon, josta valmistui 1893. Hän työskenteli sitten joitakin vuosia New York Hospitalissa ja piti samaan aikaan yksityispraktiikkaa, josta hän lopulta luopui omistaakseen enemmän aikaa lintutieteelle.

Dwight oli kiinnostunut lintujen sulkasadosta, jota hän tutki intensiivisisesti, ja julkaisi ensimmäisen tutkimuksensa aiheesta, Sequence of Plumage and Moults of the Passerinc Birds of New York. Vuonna 1909 hän sai oman työhuoneen American Museum of Natural Historyn rakennuksesta, missä hän työskenteli museon lintukokoelman parissa.

Dwight valittiin American Ornithologists' Unionin jäseneksi 1886 ja toimi seuran puheenjohtajana 1923–1926 sekä hallituksen jäsenenä kaikkiaan 33 vuotta. Dwight oli kahdesti naimisissa, ensin 1901 Georgina Gertrude Rundlen kanssa, joka kuoli 1903, ja sitten 1914 Ethel Gordon Wishart Adamin kanssa.

Dwight nimesi linnuista kalifornianlokin sekä useita alalajeja.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]