Jonah (priimas)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metropoliitta Jonah

Jonah, alkujaan James Paffhausen (s. 20. lokakuuta 1959 Chicago) oli Amerikan ortodoksisen kirkon johtaja eli priimas vuosina 2008-2012. Tässä virassa hänen nimityksensä oli Washingtonin ja New Yorkin arkkipiispa, koko Amerikan ja Kanadan metropoliitta.

James Paffhausen varttui Kaliforniassa. Hänet oli kastettu episkopaalikirkon jäseneksi, mutta hän kääntyi ortodoksiseen uskoon vuonna 1978. Hänet vihittiin diakoniksi ja papiksi 1994 ja munkiksi 1995. Hän on asunut aiemmin Valamon luostarissa Venäjällä sekä Pyhän Tihonin luostarissa Pennsylvaniassa. Vuonna 1996 hän vastasi uuden luostarin perustamisesta Kalifornian Point Reyesiin ja toimi sen jälkeen sen esimiehenä.

Vuonna 2008 hänet nimitettiin arkkimandriitaksi ja Amerikan ortodoksisen kirkon eteläisen hiippakunnan apulaispiispan tehtävään. Lähes välittömästi sen jälkeen Jonah nostettiin metropoliitaksi ja koko kirkon johtoon hänen edeltäjiensä jouduttua eroamaan kirkon talousskandaalin vuoksi.

Jonah joutui eroamaan tehtävästään heinäkuussa 2012, ja marraskuussa hänen seuraajakseen priimaksena valittiin metropoliitta Tihon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä pappiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.