John Winter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
John Winter
John Winter
Maa:  Australia
Miesten yleisurheilu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lontoo 1948 korkeushyppy
Kansainyhteisön kisat
Kultaa Kultaa Auckland 1950 korkeushyppy

John Winter (3. joulukuuta 19245. joulukuuta 2007) oli australialainen korkeushyppääjä, joka voitti olympiakultaa vuoden 1948 kesäolympialaisissa Lontoossa tuloksella 198 cm.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winterin kyvyt huomattiin tämän ollessa 15-vuotias ja hän kilpaili koulujenvälisessä urheilukilpailussa ja voitti alle 16-vuotiaiden korkeuden tuloksella 179 cm ja yleisen sarjan tuloksella 185 cm.

Hän palveli Australian ilmavoimissa toisen maailmansodan aikana ja oli sodan loppuvaiheessa liittymässä Vickers Wellington-pommikonelaiveeseen. Sodan jälkeen hän jatkoi kilpailemista ja voitti Australian mestaruuden vuosina 1947 ja 1948.

Seuraavana vuonna hän liittyi Australian olympiajoukkueeseen, mutta häntä ei kuitenkaan pidetty vahvana mitaliehdokkaana. Winter ja Georges Damitio käyttivät muista kilpailijoista poikkeavaa tekniikkaa. Kilpailusta tuli pitkä ja se kesti useita tunteja ja suurimman osan aikaa satoi vettä. Korkeudesta 195 cm oli hyppäämässä viisi hyppääjää ja ratkaisu saatiin vasta korkeudesta 198 cm, jonka Winter ylitti ainoana kilpailijana[1].

Lontoon olympialaisten jälkeen Winter viipyi Englannissa eikä osallistunut vuonna 1949 Australian mestaruuskilpailuihin. Hän palasi vasta seuraavana vuonna ja voitti mestaruuden. Samana vuonna hän voitti myös Kansainyhteisön mestaruuden. Hän lopetti uransa 26-vuotiaana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mannerla, Einari & Pirhonen, Pentti: Mitä Missä Milloin 1952, s. 361. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Otava, 1951.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:John Winter (athletics)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.