John McVie

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
John Graham McVie
Fleetwood Mac 2009.jpg
Fleetwood Mac vuonna 2009.
Syntynyt 26. marraskuuta 1945 (ikä 72)
Kotoisin Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ealing, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatit muusikko, säveltäjä
Yhtyeet John Mayall's Bluesbreakers
Fleetwood Mac

John Graham McVie (s. 26. marraskuuta 1945 Lontoo) on brittiläinen basisti, joka on soittanut Fleetwood Macissa ja John Mayallin yhtyeessä.

McVie syntyi Lontoossa ja aloitti varhaisella iällä trumpetinsoiton. Noin neljäntoista vuoden iässä trumpetin kuitenkin korvasi kitara ja pian basso. Hän pääsi soittamaan John Mayallin Bluesbreakers-yhtyeeseen. Vuonna 1967 Peter Green ja Mick Fleetwood pyysivät McVietä liittymään juuri perustamaansa Fleetwood Maciin. Alun perin McVie kieltäytyi ja Fleetwood Mac otti väliaikaiseksi basistikseen Bob Brunningin. McVie jäi harkitsemaan asiaa ja päätyi parin viikon kuluttua ryhtymään Fleetwood Macin basistiksi, jolloin hän korvasi Brunningin. McVie soittaa Fleetwood Macissa yhä.

McVie oli aiemmin naimisissa yhtyetoverinsa Christine McVien kanssa. Avioliiton päätyttyä eroon hän meni vuonna 1978 uusiin naimisiin Julie Anne Rubensin kanssa. Brittiläissyntyiselle McVielle myönnettiin 24. heinäkuuta 1986 Yhdysvaltain kansalaisuus.[1]

Jo pitkään alkoholiongelmiensa kanssa painiskellut McVie onnistui vieroittautumaan 1980-luvun lopulla. 28. helmikuuta 1989 hänestä tuli isä Molly Elizabethille.

McViellä on ollut myös sooloprojekti. Hän pääsi Rock and Roll Hall of Fameen 1998.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.