John McVie

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John Graham McVie
Fleetwood Mac vuonna 2009.
Fleetwood Mac vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 26. marraskuuta 1945 (ikä 73)
Ealing
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Tyylilajit rockView and modify data on Wikidata
Soittimet sähköbassoView and modify data on Wikidata
Yhtyeet John Mayall's Bluesbreakers
Fleetwood Mac
Levy-yhtiöt Reprise RecordsView and modify data on Wikidata

John Graham McVie (s. 26. marraskuuta 1945 Lontoo) on brittiläinen basisti, joka on soittanut Fleetwood Macissa ja John Mayallin yhtyeessä.

McVie syntyi Lontoossa ja aloitti varhaisella iällä trumpetinsoiton. Noin neljäntoista vuoden iässä trumpetin kuitenkin korvasi kitara ja pian basso. Hän pääsi soittamaan John Mayallin Bluesbreakers-yhtyeeseen. Vuonna 1967 Peter Green ja Mick Fleetwood pyysivät McVietä liittymään juuri perustamaansa Fleetwood Maciin. Alun perin McVie kieltäytyi ja Fleetwood Mac otti väliaikaiseksi basistikseen Bob Brunningin. McVie jäi harkitsemaan asiaa ja päätyi parin viikon kuluttua ryhtymään Fleetwood Macin basistiksi, jolloin hän korvasi Brunningin. McVie soittaa Fleetwood Macissa yhä.

McVie oli aiemmin naimisissa yhtyetoverinsa Christine McVien kanssa. Avioliiton päätyttyä eroon hän meni vuonna 1978 uusiin naimisiin Julie Anne Rubensin kanssa. Brittiläissyntyiselle McVielle myönnettiin 24. heinäkuuta 1986 Yhdysvaltain kansalaisuus.[1]

Jo pitkään alkoholiongelmiensa kanssa painiskellut McVie onnistui vieroittautumaan 1980-luvun lopulla. 28. helmikuuta 1989 hänestä tuli isä Molly Elizabethille.

McViellä on ollut myös sooloprojekti. Hän pääsi Rock and Roll Hall of Fameen 1998.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.