John Krasinski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John Krasinski
John Krasinski vuonna 2018
John Krasinski vuonna 2018
Henkilötiedot
Koko nimi John Burke Krasinski
Syntynyt20. lokakuuta 1979 (ikä 44)
Newton, Massachusetts, Yhdysvallat
Ammatti ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja, tuottaja
Puoliso Emily Blunt
Ohjaaja
Tunnetuimmat ohjaukset Hiljainen paikka
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

John Burke Krasinski (s. 20. lokakuuta 1979 Boston, Massachusetts) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja elokuvaohjaaja, joka tunnetaan parhaiten roolistaan menestyssarjassa Konttori. Krasinski on käsikirjoittanut ja ohjannut elokuvan Hiljainen paikka, jonka pääosassa hän myös esiintyy.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krasinski on Konttorin lisäksi vieraillut useissa televisiosarjoissa, kuten sarjassa Ilman johtolankaa. Krasinski on myös näytellyt elokuvissa joista tunnetuimmat ovat Naimalupa (License to Wed, 2007) ja Sydän kolmantena jalkana (Leatherheads, 2008).

Lisäksi Krasinski on ohjannut elokuvan Brief Interviews with Hideous Men (2009), joka pohjautuu David Foster Wallacen novellikokoelman Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja (Brief Interviews with Hideous Men, 1999) nimikertomuksiin. Hän on myös käsikirjoittanut sen ja ollut siinä näyttelijänä.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krasinski syntyi Bostonissa. Hänen äitinsä oli sairaanhoitaja ja isänsä sisätautilääkäri. Krasinskilla on kaksi vanhempaa veljeä, Kevin ja Paul. Perheen lapset kasvatettiin roomalaiskatolilaiseen uskontoon. Ennen näyttelijänuraansa Krasinski työskenteli muun muassa tarjoilijana.lähde?

People-lehti on valinnut Krasinskin seksikkäimpien elossa olevien miesten joukkoon.[2] Krasinski meni naimisiin heinäkuussa 2010 englantilaisen näyttelijän Emily Bluntin kanssa.[3] Heillä on vuosina 2014 ja 2016 syntyneet tyttäret.[4]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvaohjaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]