John Joubert (sarjamurhaaja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John J. Joubert (2. heinäkuuta 196317. heinäkuuta 1996) oli yhdysvaltalainen sarjamurhaaja, joka tuomittiin kahdesta murhasta kuolemaan Nebraskassa ja lisäksi yhdestä murhasta elinkautiseen vankeuteen Mainessa. Hänet teloitettiin Nebraskassa vuonna 1996.

Joubertin vanhemmat erosivat, kun hän oli kuusivuotias. Siitä lähtien hän asui äitinsä kanssa Lawrencen kaupungissa Massachusettsissa. Vuonna 1974 he muuttivat Portlandiin, Maineen.

22. elokuuta 1982 Joubert surmasi 11-vuotiaan Richard Stetsonin Mainessa. Stetsonin vanhemmat tekivät ilmoituksen poliisille, kun hän ei ollut palannut kotiin yöksi. Murhasta epäiltynä pidätettiin väärä henkilö, joka kuitenkin vapautettiin puolentoista vuoden kuluttua. Joubertin toinen uhri oli 13-vuotias Danny Joe Eberle, joka katosi 18. syyskuuta 1983 oltuaan jakamassa Omaha World-Herald -lehteä lähellä Omahaa Nebraskassa. Eberlen ruumis löydettiin kolmen päivän kuluttua. 2. joulukuuta Joubert surmasi viimeisen uhrinsa, Christopher Waldenin, Nebraskassa. Lopulta silminnäkijähavainnot johtivat Joubertin kiinnijäämiseen.

Joubert tunnusti murhat oikeudessa. Hänellä oli psykiatrisia ongelmia, mutta hänen ei todettu olleen tekohetkellä psykoosissa. Hänet tuomittiin Eberlen ja Waldenin murhista kuolemaan, ja hänet oli myös tuomittu vuonna 1990 elinkautiseen Stetsonin murhasta Mainen osavaltiossa. Joubert teloitettiin 17. heinäkuuta 1996 sähkötuolilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.