John Davis (ornitologi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John Davis (1. joulukuuta 1916 Woodmere, New York1. toukokuuta 1986 Carmel Valley Village, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen lintutieteilijä.

Davis opiskeli Amerikan historiaa Yalen yliopistossa ja väitteli tohtoriksi eläintieteessä Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Hän toimi biologian apulaisprofessorina ja Moore Laboratory of Zoologyn kuraattorina Occidental Collegessa, kunnes siirtyi vuonna 1953 tutkijaksi Hastingsin luonnonhistoriallisen reservaatin (Hastings Natural History Reservation) palvelukseen. Hastings oli Kalifornian yliopiston kenttäasema. Vuonna 1960 Davis nimitettiin Hastingsin johtajaksi, missä virassa hän pysyi, kunnes jäi eläkkeelle 1982.

Toisessa maailmansodassa Davis palveli Yhdysvaltojen armeijassa.

Vuonna 1982 Davis nimitettiin Carmelin metsäntutkimuskomissioon (Carmel Forestry Commission). Hän toimi lukuisissa yhdistyksissä, erityisesti Cooper Ornithological Societyssa, jossa hän toimi sihteerinä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana, sekä toimitti Condor-lehteä. Hän oli myös American Ornithologists' Unionin jäsen. Davis julkaisi yli 50 tieteellistä artikkelia ja yhdessä Alan Baldridgen kanssa kirjan The Bird Year 1981.

Davisin vaimo Betty kuoli 1981. Hän avioitui sitten Norman kanssa. Hänellä oli tytär Carol ja poika John Steven.

Davis nimesi linnuista väliamerikanpökkelökehrääjän (Nyctibius jamaicensis) alalajin lambi vuonna 1959.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]